• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

18.06.2019

15:11

ORBAN PORUČIO: MAĐARSKA BOLJE SARAĐUJE SA REPUBLIKOM SRPSKOM nego sa BiH!

Politika

ORBAN PORUČIO: MAĐARSKA BOLJE SARAĐUJE SA REPUBLIKOM SRPSKOM nego sa BiH!

Podeli vest

U Budimpešti je održana konferencija za novinare predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i predjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana

Orban je rekao da je na sastanku razgovarano o važnim pitanjima.

- Razgovarali smo o situaciji u BiH i odnosima sa Mađarskom. Mađarska će podržati BiH da se održi jedinstvo zemlje, te njeno nastojanje za ulazak u EU - rekao je Orban.

Istakao je da je drugo važno pitanje inteziviranje odnosa Mađarske sa Banjalukom, odnosno Republikom Srpskom.

- Naši odnosi su dobri. Srpska ima veliko poštovanje u Mađarskoj. Ipak, odnose treba intezivirati, jer prostora za djelovanje ima - rekao je Orban.

Orban je naglasio da je saradnja Mađarske i BiH  dobra, te dodao da ipak nije onakva kakvu bi hteli.

- Postoje široke mogućnosti za saradnju Mađarske i Republike Srpske, a prijateljstvo stvara dobre predispozicije za tu saradnju - zaključio je Orban.

Foto: Tanjug

On je zahvalio Dodiku što je njegovom posetom Mađarskoj otvoreno novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

- Poseta Dodika simbolizuje dobre odnose Mađara i Srba koji su značajna manjina u našoj zemlji - istakao je Orban.

Dodik je istakao da su Srbi u Mađarskoj zadovoljni.

- Saradnjom Mađarske i Banjaluke mogu se ostvariti bolji odnosi. Drago mi je da smo naišli na razumevanje kako bi mogli da razmenimo ideje o privrednoj saradnji - rekao je Dodik.

SKOT U VARVARINU: Žao mi je svake civilne žrtve stradale u bombardovanju!

Dodik je upoznao Orbana sa stanjem u BiH istakavši da nakon oktobarskih izbora u BiH još nije formirana vlast, za razliku od Republike Srpske koja je svoju vlast formirala mesec dana nakon izbora.

Dodik je istakao da je Mađarska spona između NATO-a i BiH i da je zbog toga veoma važno da se razumeju u vezi sa tim pitanjem.

On je dodao da se tokom trodnevne posete Mađarskoj sastao i sa predstavnicima srpske zajednice koji su mu preneli zadovoljstvo da su Mađarska i njen premijer učinili sve da njihov položaj bude bolji nego ranije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija