• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2019

15:20

ČADEŽ U LONDONU: Vredi investirati u Zapadni Balkan!

Politika

ČADEŽ U LONDONU: Vredi investirati u Zapadni Balkan!

Podeli vest

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je danas u Londonu da vredi investirati u Zapadni Balkan i da je to prikazano na konferenciji koju su zajedno organizovali ugledni britanski list Fajnenšel tajms i Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana

Čadez je kazao da su na skupu iznete činjenice da, kada se uzme u obzir perpsketiva u narednih pet do sedam godina, svaki ulozeni evro na Zapadni Balkan vredi mnogo više nego u bilo kom drugom regionu evropskog kontinenta.

"Uzmite u obzir samo digitalnu ekonomiju na Zapadnom Balkanu, ona raste dvocifrenom brzinom, i to ne 10 već 20 i više odsto“, objasnio je on.

Takvi podaci govore dovoljno o velikom potencijalu koji imaju naše ekonomije, rekao je Čadež.

Ukazao je da je danas bilo govora o pristupnim pregovorima sa EU, dodajući da to jeste bitno i istakao da je Zapadni Balkan već deo evropske ekonomije.

"Vezani smo trgovinom i proizvodnjom sa evropskim igračima i tako smo već deo Evrope", naglasio je on dodajući da je iz tog razloga i Koka Kola u Srbiji kupila kompaniju u vrendosti od 200 miliona evra.

Foto: Tanjug


To, kako ističe, govori da naša ekonomija jeste vredna ulaganja i da ako budemo nastavili da se ponašamo odgovorno, pre svega politika, ako bude nastavila da radi na stabilizaciji regiona, odgovorno se ponaša prema budžetu i investira u prave stavri, a ne u socijalni mir i potrošnju, onda imamo velike potencijale.

Rekao je da je skup okupio najveća imena kada su u pitanju investicioni fondovi, strateški investitori, te ukazao da je bilo mnogo više prijava nego što je sala mogla da primi.

Zbog toga, naveo je, vršena je selekcija i dovedeni su ljudi koji imaju veliki interes da prošire svoje investicije ili krenu sa investicijama u region.

"Sa mnogima imamo danas veoma konkrtene razgovore oko novih investicuja u Srbiji i ostalim zemaljama Zapadnog Balkana“, dodao je Čadež.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija