• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2019

22:24

DRAGAN ŠORMAZ: Za Srbiju najbolje da se pitanje KiM reši pre izbora u SAD!

Politika

DRAGAN ŠORMAZ: Za Srbiju najbolje da se pitanje KiM reši pre izbora u SAD!

Podeli vest

Za Srbiju bi bilo najbolje da se pre izbora u SAD završi pitanje odnosa Beograda i Prištine, uz pomoć Domalda Trampa i SAD, što bi bila jedna od spoljno-političkih pobeda aktuelnog američkog predsednika, ocenio je danas šef parlamentarne delegacije Srbije u skupštini NATO Dragan Šormaz

Šormaz je u emisiji Stav TV O2 rekao da bi tek onda Trampova pobeda i osvajanje drugog mandata Srbiji doneli benefite.

On je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi na poboljšanju odnosa sa SAD i da su rezultati vidljivi.

Za Srbiju je važno da ima dobre odnose sa SAD i da postane kredibilan, lojalan i predvidiv saveznik SAD. Kada smo bili u toj poziciji uvek smo kao država i narod napredovali. Vreme je da se mi sa nekim stvarima realno suočimo kao nacija, kao narod, o tome je pričao predsednik Vučić u parlamentu i nije bilo lako da kaže sve što je izrekao, ali to je ono što je budućnost i što moramo da uradimo ako želimo da idemo dalje - naglasio je Šormaz.

Kako je rekao, Srbija treba da postane članica EU i da održava prijateljske odnose i sa Rusijom, Kinom, Indijom, Brazilom i svima drugima sa kojima može, ali je primetio da kod nas postoji jedna “lažna slika nečije moći”.

Direktor Centra za drustveni dijalog i regionalne inicijative Milan Krstić, gostujuči u emisiji Stav TV O2, složio se da bi bilo najbolje da se pitanje Kosova i Metohije reši pre predsedničkih izbora u toj zemlji, uz pomoć Donalda Trampa, što bi američki predsednik mogao da predstavi kao svoj diplomatski uspeh.

Krstić je ukazao da Srbija nije više toliko popularna tema u SAD s obzirom da nismo više toliko žariste, ali i ocenio da bi, ako dođe do nekakvog sporazuma između Beograda i Prištine, gde bi Amerika bila faktor koji bi doprineo tom sporazumu, Tramp sasvim sigurno to pokušao da prikaže kao svoj spoljno politički uspeh.

- Time bi demonstrirao kako je Amerika uticaj faktor u evropskom dvorištu i kako svojim bilateralnim pristupom može da uradi više nego Evropa kroz svoju normativnu moć - rekao je Krstić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Sve što se bude iznelo kao rešenje pitanja Kosova i Metohije, ići će na referendum. Inače je sve ovo kako Šormaz navodi, kršenje Ustava Republike Srbije. Odnosi sa Amerikom su bolji jer je pozicija Srbije iskrena. Demokratizacija društva ne sme biti uslovljena rešavanjem kosovskog pitanja i nije monopol trenutne vlasti. Možda je domaći zadatak kako bi ova vlast produžila svoje trajanje, ali ovo pitanje se neće rešavati onako kako je to mali Đokica u Predsedništvu zamislio. Da se izrazim prikladnim rečnikom koji on koristi i razume. Možda je okupio sve na svetu, od Zelje, Jutke do Džordža Soroša. Do velikih i cenjenih fabrikanata. Ali Srbija će isključiti kompletnu komunikaciju ukoliko se ne prestane sa spinovanjem. Samo se narod može opredeljivati oko najvažnijeg nacionalnog pitanja. A ne "Berija" koji se preobukao u evropejca. Ovakve idiotske zamisli možete prodavati stranačkim starletama po jeftinim ili skupim motelima. A ne Srbiji i njenim građanima. Srbija ide napred, ali ne kao stado ucenjenih stranačkih debila. Ne kao cirkus i rijaliti. Niti ste je vi stvorili, Šormaz, niti ste joj dali život, nećete je ni svi Mitrovići i Marići i ostali razvlačiti po blatu tabloidne i sramoten iznad svega, papazjanije. Ana brnabić nije razumela poruku. Ne može se biti u društvu pedofila Ere Ojdanića i onda oprati ruke i sesti za sto sa eminentnim svetskim stručnjacima i ostati isti u očima Srbije. Najveći rezervoar ljudskosti, normalnosti i integriteta u Srbiji imaju građani koji se nisu podvrgli lobotomiji od strane našeg uvaženog predsednika. Zato on mrzi Srbiju. A Srbija niti prašta niti zaboravlja. Ni mnogo manje stvari, a kamoli ovako velike i poražavajuće obane i manipulacije kojima se on služio, doduše uz prećutnu saglasnost svih aktera, kako na vlasti, tako i u opoziciji. Moraćete da birate ili novog predsdniaka ili novu Srbiju koja bi klekla, kako Bata Gašić reče, lako. Ova neće nikako. Pozdrav

Ljubo

pre 4 godine

Jugoslovenima se nenormalno brzo zuri da okoncaju sa Kosovom i Metohijom .Mora im se stati na put.Nisu nama Siptari nikada bili veci problem od Jugoslovena .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija