• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2019

21:48

U ČAST NEKADAŠNJEG SAVEZNIŠTVA: Predsednik Vučić i ambasador Skot obeležili godišnjicu operacije Halijard

Politika

U ČAST NEKADAŠNJEG SAVEZNIŠTVA: Predsednik Vučić i ambasador Skot obeležili godišnjicu operacije Halijard

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu, Kajl Skot, obeležili su danas, u rezidenciji američkog diplomate, 75 godina od operacije Halijard tokom koje su Srbi spasili više od 500 američkih i savezničkih vazduhoplovaca

- Zajedno se sećamo Operacije Halijard, jednog od simbola srpsko-američkog savezništva - pre 75 godina je hrabri narod male Srbije spasio više od 500 američkih i savezničkih vazduhoplovaca, u najvećoj akciji te vrste u Drugom svetskom ratu - napisao je predsednik na svom instagram profilu.



Američki diplomata je na svom tviter nalogu prethodno napisao da ima čast da u svom domu ugosti predsednika Srbije Vučića.

- Imam čast da večeras u svom domu ugostim Vučića koji nam se pridružio kako bi odali počast saveznicima iz Drugog svetskog rata, Srbima i Amerikancima koji su 1944. godine bili deo operacije Halijard", napisao je Skot.



Na tviter nalogu Ambasade SAD u Beogradu ranije danas je objavljeno da su u leto 1944. godine, Srbi i Amerikanci zajedno organizovali najveće spašavanje savezničkih avijatičara u toku Drugog svetskog rata.

" Večeras se prisećamo priče ovih heroja i planiramo obeležavanje uspomene na njih 15. septembra u Pranjanima".



Obeležavanju u rezidenciji američkog diplomate su prisustvovale brojne ličnosti među kojima i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 4 godine

A ja mislio da Šiptari spasavali pilote .Bio sam ubeđen da je handzar divizija spasila 856.342 onda savezničkih pulota.

mirjana

pre 4 godine

Cetnici Dragoljuba Draze Mihajlovica su oslobodili Amerikance!Tako da se zna.

mihajlo

pre 4 godine

Zašto u čast nekadašnjeg prijateljstva, zašto to prijateljstvo nije trajalo do sada, Srbija zna da uzvrati pravo prijateljstvo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59