• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2019

14:40

ANTIĆ: Nedopustivo da Crnogorski pokret deli lekcije predsedniku Srbije!

Politika

ANTIĆ: Nedopustivo da Crnogorski pokret deli lekcije predsedniku Srbije!

Podeli vest

Nedopustivo je da bilo ko, a naročito para-političke organizacije kao što je Crnogorski pokret, dele lekcije predsedniku Republike Srbije o tome šta bi trebalo, a šta ne bi trebalo da radi. Naročito je nedopustivo da se tom prilikom preti nasiljem ukoliko predsednik Srbije ne postupi po lekcijama Crnogorskog pokreta, rekao je ministra u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić, reagujući na otvoreno pismo Crnogorskog pokreta Aleksandru Vučiću

 

- To što predsednik Aleksandar Vučić na najpristojniji i najodmereniji način želi da upozori na posledice koje mogu uslediti ukoliko se stvore okviri koji bi doveli do oduzimanja imovine SPC u Crnoj Gori, nije nikakvo podizanje emocija, već odgovorno upozorenje i pokušaj da se predvide i izbegnu neki loši događaji. Predsednik Vučić i Vlada čiji sam član ne mešaju se u unutrašnje stvari Crne Gore, niti ćemo to ubuduće raditi. Ono čime ćemo se svakako baviti, a to je i naša obaveza je da i dalje vodimo brigu za naš narod, njegova kulturna i građanska prava, među kojima je i pravo na slobodno ispovedanje vere i negovanje tradicije - rekao je ministar Antić i dodao:

VUČIĆ KRIV MILOGORCIMA JER NE DA NA SRPSKU CRKVU I SRPSKE SVETINJE U CRNOJ GORI!

- Crnogorski pokret i njima slične organizacije i pojedinci jedini su koji dižu političku tenziju onde gde ne sme da je bude, promovišu nacionalističku retoriku i u tom kontekstu i nasilje. To nije pozicija Srbije, njenog predsednika i njene vlade, kao i ogromne većine naših građana i sunarodnika u regionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija