• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

20.06.2019

18:19

HARADINAJ SHVATIO VUČIĆEVE REČI I PRIZNAO: Moguće je da će biti odložen samit u Parizu

Politika

HARADINAJ SHVATIO VUČIĆEVE REČI I PRIZNAO: Moguće je da će biti odložen samit u Parizu

Podeli vest

Prema njegovim rečima, na Kosovu postoji koordinacija između zvaničnika koji će otići u Pariz i, kako je rekao, on se sam brine o tome

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da postoji mogućnost odlaganja samita u Parizu koji je zakazan za 1. jul, a na kom bi trebalo da se sastanu najviši predstavnici Kosova i Srbije sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. "Ako pripreme idu dobro, sigurno će se održati, ali, ako pripreme ne budu završene može se desiti da će se odložiti", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare

Prema njegovim rečima, na Kosovu postoji koordinacija između zvaničnika koji će otići u Pariz i, kako je rekao, on se sam brine o tome.

Haradinaj je objavio da je oslobodio dužnosti dosadašnjeg ministra inovacija i preduzetništva Kosova Besima Bećaja pošto je podneo ostavku na tu funkciju.


Podvukao je da je to deo sprovođenja odluke predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) da se sa svih zvaničnih položaja uklone svi članove stranke koji imaju optužnice da su umešani u korupciju i nepotizam.

Bećaj je u predmetu "Pronto" zajedno sa još 11 drugih optužen da je izvršio krivično delo "ugrožavanja ravnopravnog statusa državljana i stanovnika Kosova".

Haradinaj je rekao da dužnosti nije razrešio zamenika ministra odbrane Kosova Agima Čekua jer još nije dobio pismo sa odlukama DPK da se smene svi oni njeni kadrovi koji imaju optužnice.

(VIDEO) VUČIĆ U NOVOM JUTRU SA DEOM I SARAPOM OTKRIO: Sa 99% sigurnosti mogu da kažem da SASTANKA U PARIZU NEĆE BITI!



Čeku je optužen za nesavestan rad komisije za utvrđivanje statusa veterana bivše OVK, čiji je bio predsednik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
KiM

pre 4 godine

Ko je tu šta shvatio? Šta se pravite ludi da ne znate da je Haradinaj još u 10-om mesecu prošle godine jasno rekao da nema šta više da se pregovora i da se čeka samo priznanje RK a da on može da čeka narednih 100g ovako sa jasnim granicama i taksama i vojskom i da mu svaki albanac uz Božju/Alahovu pomoć ima 5-10dece da se šire i uzmu SVE....?

Karlobag

pre 4 godine

Zvezdaši i Partizanci i Delije i Grobari manite se huliganstva nego idite služiti i konobariti eto Vlada RH je odobrila dodatnih 2000 dozvola za uvoz radne snage u turizmu za ovu sezonu ili budite majstori na baušteli gde je dozvoljeno još 3000...Hrvatska postaje ko Nemačka jer raste najbrže u EU i tek diže turizam svake godine po 30-40 novih hotela...pa naredne godine će odobriti uvoz rade snage za čak preko 70 000 radnika a prosečna plata je duplo veća nego u Srbiji a more a sunce a žene...samo normalno bez zvezde na šalovima i majicama i tetovažama i pazite da stavljate IJ gde treba i bez tog turskog bre i auto sa BG tablicama samo parkirajte u dvorištu firme ili kod gazde i nema nikakvih problema!

ALO

pre 4 godine

Evo zašto se terala silna propaganda oko napada na Srbe koji su slučajno došli sa zvezdom u Lepu samo da se po sprskim medijima ne piše o ovom srpskom heroju: SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu. A eto i za ovo se ćuti jer EU nema alternative i svi moraju biti osuđeni da se zatvori poglavlje 23: PROCES OD 12 GODINA U Beogradu osmorica proglašena krivima za zločine nad Hrvatima u Lovasu 1991.

Opaaaaaaaaa

pre 4 godine

ISTRAŽNA BUŠENJA U SLAVONIJI SE NASTAVLJA POTRAGA ZA NAFTOM Skrivaju li polja na istoku Hrvatske crno zlato?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija