• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

20.06.2019

19:21

JOŠ JEDAN SRPSKI GLUMAC ULAZI U POLITIKU! I NIKOLA Kojo osniva stranku!

Politika

JOŠ JEDAN SRPSKI GLUMAC ULAZI U POLITIKU! I NIKOLA Kojo osniva stranku!

Podeli vest

Nakon raskola među šefovima protesta 'Jedan od 5 miliona", osnivanje pokreta 'Samoodbrana' najavili glumac Nikola Kojo, ali i Jovo Bakić, Dušan Teodorović, Dušan Petričić, Filip David, Dubravka Stojanović

 

Nakon raskola u organizaciji protesta 'Jedan od pet miliona', glumac Nikola Kojo izgleda da je rešio da sa svojim saborcima osnuje politički pokret koji bi se zvao 'Samoodbrana'.

Prema nezvaničnim informacijama, ideja je da se u prvi plan nove organizacije isturi sociolog Jovo Bakić, poznat po svojim ekstremističkim stavovima.

Puno krokodila

To su sve opozicione igre, mala bara, a puna krokodila. Već imamo jednog glumca u politici i ne znam koliko ima prostora za drugog
Branko Radun, analitičar

Strašno društvo

U Predsedništvu 'Samoodbrane' trebalo bi da mu se pridruže i akademik Dušan Teodorović i druge javne ličnosti - karikaturista Dušan Petričić, književnik Filip David, istoričarka Dubravka Stojanović, arhitekta Dragoljub Bakić...

- Poznato je da je Kojo već dugo nezadovoljan kako aktuelna opozicija deluje protiv režima Aleksandra Vučića. Prvo je kroz "Apel 100 javnih ličnosti" podržao Sašu Jankovića, s kojim se ubrzo rastao. Potom je stao uz proteste "Jedan od pet miliona" i organizovao subotnje šetnje, da bi se potpuno povukao u trenutku kada su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović preuzeli ove skupove. On sada traži način da se sa svojim istomišljenicima - koji ne podržavaju Vučića, ali su nezadovoljni aktuelnom opozicionom scenom - politički angažuje - kaže naš sagovornik, koji podseća da je Kojo do sada lansirao više probnih poruka.

Kojo zaštitio žig '1od 5 miliona'

Kada je došlo do raskola u odboru protesta 'Jedan od pet miliona', Nikola Kojo je rešio da 'zaštiti' logo te organizacije, ne obaveštavajući ostale saborce. Zato je, kako je Informer prvi otkrio, još 27. februara u Zavodu za zaštitu intelektualne svojine podneo zahtev za registraciju žiga '1 od 5 miliona', dok je Jelena Anasonović kao formalni organizator protesta u APR-u registrovala organizaciju pod tim imenom.

- Setite se ideja 'N. I. K. O', pa 'Ni kurta ni murta' za potencijalna imena novog pokreta. Sve su to bili probni baloni, pa ćemo videti i da li je ovo ozbiljna priča sa 'Samoodbranom' - objašnjava izvor Informera.

Foto: Informer DN

Spekulacije o formiranju novog političkog pokreta juče je na svom Tviteru podgrejao upravo Nikola Kojo, objavivši fotografiju na kojoj se vide Teodorović, Filip David, Petričić, Dubravka Stojanović, uz potpis 'Samoodbrana'. Usledio je niz čestitki tviteraša povodom novog političkog angažmana, što Kojo nijednom rečju nije demantovao.

Pravi se naivan

Nemojte, molim vas, ne pričam za novine. Ma nikakv pokret ne pravim!

Nikola Kojo, glumac

Dodatnu potvrdu svemu dao je upravo akademik Teodorović, koji je preneo ovu fotografiju na Tviteru, a na pitanje jednog pratioca da li da se nadaju pravljenju pokreta, usledio je komentar:

'Nadam se', da bi na sugestiju drugog tviteraša da se poradi na novom udruživanju jasno poručio: 'Trudimo se'.

Potvrdu ovih informacija juče nije bilo moguće dobiti ni od Koja, ni od Teodorovića, ni od Bakića. Dok poslednja dvojica nisu odgovarala na pozive naše redakcije, Kojo je ustvrdio da ne pravi novi pokret.

- Nemojte, molim vas, ne pričam za novine. Ma nikakav pokret ne pravim! Kakav pokret, hajte molim vas - rekao nam je Kojo.

Mala bara

S druge strane, politički analitičar Branko Radun ne isključuje tu mogućnost i prepoznaje Kojove političke ambicije.

- Teško je to proceniti, ali ako ima podršku finansijera, to neće biti problem. Možda i ispipava teren i šalje poruku aktuelnim predstavnicima na političkoj sceni da im može biti smetnja. Već imamo jednog glumca u politici, Sergeja Trifunovića, i ne znam koliko ima prostora za još jednog. Trifunović se nije pokazao previše uspešnim. To su neke opozicione igre, mala bara, mnogo krokodila - ocenjuje Radun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija