• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

21.06.2019

21:53

TEŠKE OPTUŽBE LIDERA RADIKALA I BIVŠEG POLICIJSKOG GENERALA! ROĆKO: Šešelj je mafijaš; ŠEŠELJ: Milović je ubica!

Politika

TEŠKE OPTUŽBE LIDERA RADIKALA I BIVŠEG POLICIJSKOG GENERALA! ROĆKO: Šešelj je mafijaš; ŠEŠELJ: Milović je ubica!

Podeli vest

Rodoljub Roćko Milović, bivši šef UKP, tvrdi da je šef radikala od 'zemunaca' dobio milione i džip, kao i da je od njih tražio da ubiju premijera Zorana Đinđića. Vojislav Šešelj odgovara da mu Milović smešta jer ima dokaze da je on ubio Kuma i Šiptara u Meljaku

Bivši načelnik UKP Rodoljub Milović Roćko i lider SRS Vojislav Šešelj žestoko su zaratili! Milović tvrdi da je Šešelj mafijaš povezan za 'zemunskim klanom', dok šef radikala uzvraća da je policijski general u penziji hladnokrvni ubica!

Neko od njih laže

Milović kaže da je Šešelj od 'zemunaca' dobio milione evra i blindirani džip, kao i da je od njih tražio da ubiju premijera Zorana Đinđića, zbog čega je trebalo da mu se sudi za taj atentat. Šešelj odgovara da Milović laže i da mu 'pakuje' aferu jer ima dokaze da je on lično ubio Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma 2003. godine u Meljaku.

Uzimao 300.000 evra

Svedok Vukojević navodi da je Šešelj u više navrata primio od vođe 'zemunaca' Dušana Spasojevića 200.000 do 300.000 evra. Sećam se da je pominjao i blindirani džip koji je Šešelj dobio
Rodoljub Milović

 

Milović ističe da je profesionalnim radom utvrdio Šešeljevu umešanost u dešavanja oko Đinđićevog ubistva.

 

- Osnovano tvrdim da je Šešelj aktivan član 'zemunskog klana'. Svedoci saradnici Suvajdžić i Vukojević govorili su o Šešelju. Suvajdžić je nosio u opštinu Zemun 20.000 evra za porodicu Šešelj.

Vukojević navodi da je Šešelj u više navrata primio u ime SRS od vođe 'zemunaca' Dušana Spasojevića 200.000-300.000 evra. Sećam se da je spominjao i blindirani džip koji je Šešelj dobio od Spasojevića. Vukojević je ispričao i da je u dogovoru sa Šešeljem drugi šef klana Mile Luković organizovao lažne demonstracije Hrvata u Zemunu, na kojima je uzvikivao: 'Živeo Ante Pavelić', čime je hteo da raspiri nacionalnu mržnju. Šešelj je bio jedan od onih koji su insistirali na ubistvu Đinđića.

Prema izjavama svedoka, pre odlaska u Hag tražio je da ubiju, sem Đinđića, i Gašu Kneževića, koji ga je smenio sa fakulteta. Šešelj je zasluženo bio deo krivične prijave koju smo podneli. Ne znam šta je kasnije bilo na sudu - naglašava Milović za NIN.

Šiptar i Kum ubijeni, jedino Bagzi pobegao

Podsetimo, Dušan Spasojević i Mile Luković ubijeni su 27. marta 2003. u večernjim satima u selu Meljak, dvadesetak kilometara od Beograda. Prema zvaničnoj verziji, oni su se sa Dejanom Milenkovićem Bagzijem sakrili u vikendici Lukovićevog rođaka. Prilikom pokušaja bekstva došlo je do pucnjave između 'zemunaca' i policije, u kojoj su Spasojević i Luković ubijeni.

Jedino je Bagzi, potrčavši na stranu suprotnu od ove dvojice, uspeo da iskoristi gužvu i umakne. Mediji su, inače, u više navrata pisali da su Spasojević i Luković uhapšeni nekoliko dana pre ubistva u Meljaku i u strogoj tajnosti dovedeni u CZ, gde su ispitivani, da bi kasnije bili premešteni na nepoznatu lokaciju. Potom je objavljena vest o pokušaju hapšenja i njihovom ubistvu.

Vojislav Šešelj, s druge strane, tvrdi da Milovićeve optužbe nisu tačne i da mu 'pakuje' aferu jer mnogo zna.

- Tvrdim da je Milović ubio Spasojevića i Lukovića. Njih su uhvatili žive, saslušavali pod teškim batinama i potom likvidirali. Onda je Milović od Zvezdana Jovanovića, pod pretnjom da će mu ubiti porodicu, iznudio priznanje i usledilo je režirano suđenje - podvlači Šešelj, dodajući da nije istina da je upleten u atentat na Đinđića.

Režirano suđenje

Milović je ubio Spasojevića i Lukovića. Njih su uhvatili žive, saslušavali pod batinama i potom likvidirali. Onda je Milović od Zvezdana Jovanovića iznudio priznanje i usledilo je režirano suđenje
Vojislav Šešelj

- Pisali su nekakve prijave i saslušali me u Hagu. Tada sam im rekao da u ubistvu nisam mogao da učestvujem jer sam već 17 dana bio u Hagu. Priznao sam im da sam se silno obradovao kad sam čuo da je Đinđić mrtav. Ipak, za Srbiju je važno da se raskrinka do kraja pozadina Đinđićevog ubistva - ocenjuje Šešelj.

Treba razjasniti

Komentarišući ove navode, advokat porodice Đinđić Rajko Danilović kaže za Informer da je Šešelj trebalo da bude saslušan u vezi sa pozadinom ubistva premijera.

- Bila je tada priča da se Šešelj sastajao sa Spasojevićem, pa i da je u krivičnoj prijavi za Đinđićevo ubistvo. To je trebalo da se razjasni. Međutim, na tome se stalo jer je Šešelj bio u Hagu i nije bio dostupan srpskim institucijama - zaključuje Danilović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maka

pre 4 godine

Šešelj je možda sarađivao sa zemunskim klanom, ali on nikada nije bio u vrhu MUPa i nikoga od njih nije mogao da zaštiti od odgovornosti. Milović je opasan, jer je on s pozicije vlasti iz vrha MUP a štitio Buhu od krivične odgovornosti. I sada pokušava od njega da pravi heroja koji nije hteo da pređe na stranu SNSa i zato uhapšen. Lepa bi to bila bajka, da Čume nije neko ko je uvek bio uz vlast i sa sobom šlepovao Roćka. Sada nisu uspeli da se učepe Vučiću, jer njemu nisu potrebni takvi kao Čume i Roćko. Jbg. došla tetka po gramofon

Ljubo

pre 4 godine

Tuga od ovih tipova ,siluju Srbiju vec trideset pet godina .

Predragm

pre 4 godine

Seselj je pobegao u Hag jer je znao da ce ubiti Djindjica. Time je izbego hapsenje jer je kao bio u Hagu. Seselj je prvi covek koji je priznao sud u Hagu samim tim sto je dobrovoljno otiso u Hag. Matori sizofrenicar i dan danas kaze da ne priznaje sud u Hagu a kao on je zavrsio pravni fakultet i jos bio profesor. Taj Milovic je trebao da likvidira Milosevica i sve te ljude oko njega ko sto su rumuni likvidirali Cauceskua i sve oko njega. Srbija bi danas bila slobodna zemlja.

Jimmy le Santo

pre 4 godine

Obojica su krvnici i zlocinci kako god okrenes, reality show

Majstor

pre 4 godine

Ok je sve ali zašto su i jedan i drugi slobodni

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija