• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

24.06.2019

23:20

RAT SRPSKE OPOZICIJE! BOŠKO: Vučković i Čomićeva da lete iz DS! BALŠA: Nećeš ti da kadriraš po mojoj stranci!

Politika

RAT SRPSKE OPOZICIJE! BOŠKO: Vučković i Čomićeva da lete iz DS! BALŠA: Nećeš ti da kadriraš po mojoj stranci!

Podeli vest

Novi sukob u opoziciji izbio je jer su poslanice Demokratske stranke učestvovale u radu odbora Skupštine Srbije, što je lider Dveri protumačio kao kršenje koalicione odluke o bojkotu parlamenta

 

Lideri Saveza za Srbiju ponovo su zaratili, ovoga puta zbog kršenja opozicione discipline.

Tako je lider Dveri Boško Obradović zatražio izbacivanje Nataše Vučković i Gordane Čomić iz opozicionog bloka i Demokratske stranke jer su učestvovale u radu odbora Skupštine Srbije. One su time, prema njegovom mišljenju, prekršile koalicioni dogovor o bojkotu parlamenta koji traje od 11. februara. Međutim, funkcioner demokrata Balša Božović jasno je poručio Obradoviću da može da zaboravi na kadriranje po DS!

Foto: Beta

Kršenje pravila

Do najnovijeg okršaja unutar SZS došlo je nakon što su Vučkovićeva i Čomićeva učestvovale u radu Odbora za ustavna pitanja, što je Obradović protumačio kao kršenje opozicione discipline, pa je predložio njihovo izbacivanje iz koalicije.

134

DANA OPOZICIJA BOJKOTUJE RAD PARLAMENTA

- Narodni poslanici Dveri i ubuduće će bojkotovati sva zasedanja Narodne skupštine, uključujući i plenum i odbore. I lično smatram da narodni poslanici koji ne poštuju Sporazum sa narodom ne treba više da pripadaju strankama koje su potpisale Sporazum sa narodom - rekao je Obradović, a prenela TV N1.

Foto: Tanjug

Dok je poslanica demokrata Nataša Vučković ocenila da očigledno postoji "tinjajuće nerazumevanje" u koaliciji i da je na svakom poslaniku da odluči na koji način će, sem na sednicama, učestvovati u radu skupštine, Gordana Čomić je bila britkijeg jezika:

- Meni je deža-vu da mi propisuju da li treba ili ne treba da 'glasam na zvonce', partijsko ili javnomnjensko - odgovorila je ona na Tviteru.

U odbranu stranačkih koleginica stao je i funkcioner demokrata Balša Božović.

- Boško nikada neće biti u stanju da izbacuje bilo koga iz DS i to nije njemu dozvoljeno. Ne znam odakle takva sloboda, iako smo u nekom Savezu za Srbiju sarađivali sve ovo vreme. Očigledno je došlo do prenaglašene izjave i ne verujem da je želeo da kadrira u DS. Ipak, moraju da postoje jasne granice preko kojih se ne prelazi - izjavio je Božović i dodao da niko neće biti izbačen iz DS zbog iznošenja svog mišljenja.

Upadljive razlike

Analizirajući previranja u Đilasovom SZS, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da u razlike u opozicionom bloku sve vidljivije.

- Boškovo kadriranje je svojevsrsna cena ulaska DS u SZS. Reč je o heterogenoj koaliciji za koju je zajednički stav po bilo kom pitanju misaona imenica. Može Obradović ovakvim stavom da produbi podele i u samom DS. Iza Obradovića stoji Đilas, a on je protivnik Šutanovca, Mićunovića, Kene, Nataše Vučković i ostalih viđenijih demokrata koje su protiv groteske od 'revolucije' koju vodi Đilas u sadejstvu sa Obradovićem, Jeremićem i delom Tviter zajednice, kao i ponekim moralnim slepcem iz takozvane kritičke javnosti i 'nezavisnih medija' - ocenjuje Vuk Stanković.
 

Đilas u farmerkama od 350 evra

Foto: InformerDN

 

Foto: Informer DN

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas, koji se svim silama trudi da se predstavi kao neko ko deli sudbinu naroda, istovremeno daje prosečnu srpsku platu za običan par farmerki! Tako se Đilas nedavno na jednom stranačkom skupu prošetao u farmerkama marke "džejkob koen", luksuznog italijanskog brenda čija se cena po paru kreće i do 350 evra. Kako se može pročitati na sajtu ove firme, reč je o farmerkama koje su izrađene od najfinijeg teksasa i ručno su šivene.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Baš će Gordanu Čomić da istraumira jedan Obradović. Ma dajte više tih gluposti. Svako neka se ponaša kako mu iskustvo u parlamentu i poslanička i politička savest nalažu. Da pitamo Boška Obradovića kako će reagovati kada skupštinska većina počne po nalogu EU i Aleksandra vučića da menja mic po mic Ustav, sve do preambule o Kosovo i Metohiji. Gde će se čuti glas protiv toga, a sve je tempirano sa najavljenim izborima. Ljudi uozbiljite se. Na zvonce ili ne, vi znate da je on rešen da ovoj sadašnjoj Srbiji priređuje takve stvari. O tome i na medijima treba više da se čuje. Pa nije on žalio i plakao u Minsku zbog Srbije i reprezentativaca, već zbog drugih stvari. Koliko ste naivni to je neverovatno. Za sve dobro što je do sada realno uradio, poslao je uzgred i uvredljive i podsmešljive sublimirane i metaforične poruke preko medija koje Srbija odlično razume i uzvraća mu na njih neprekidno. Ali to nije dobro. Srbija će u jednom momentu da izazove haos. Jer se previše toga nakupilo u tom sadističkom odnosu koji je muški od Srbije odbijan. Zato što to tako ne ide i ne prolazi. Možda prolazi u fekalijama u Borči. Zato ne slikajte koje Đilas gaće nosi, već i svi mediji treba da pomognu svojoj zemlji, sve institucije, organizacije, klubovi, sindikati da ako se već borim sa Tačijem, Haradinajem, Veseljijem i masom drugih likova, bar od svog naroda i medija imam podršku. Toliko. Ili napuštam sve.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija