• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

25.06.2019

21:49

RUS IZ UNMIKA KOJEG SU ŠIPTARI BRUTALNO PRETUKLI PUŠTEN SA VMA! Datum izlaska Krasnoščekova NAMERNO NIJE OBJAVLJIVAN!

Politika

RUS IZ UNMIKA KOJEG SU ŠIPTARI BRUTALNO PRETUKLI PUŠTEN SA VMA! Datum izlaska Krasnoščekova NAMERNO NIJE OBJAVLJIVAN!

Podeli vest

Državljanin Rusije i član misije UN (Unmik) Mihail Krasnoščekov, koji je povređen na Kosovu, otpušten je iz bolnice, saopštilo je za Sputnjik Ministarstvo odbrane Srbije

Krasnoščekov je, uprkos diplomatskom imunitetu, pritvoren 28. maja i teško je pretučen tokom operacije specijalnih snaga kosovskih Albanaca u srpskim opštinama na severu pokrajine. On je zadobio prelom jagodične kosti i gornje vilice i lečio se na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

"Državljanin Rusije pušten je sa VMA 14. juna", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Sagovornik agencije razjasnio je da se datum puštanja Krasnoščekova iz bolnice namerno nije objavljivao. Ambasada Ruske Federacije u Srbiji i Unmik takođe nisu informisali o stanju i napretku lečenja ruskog člana misije Ujedinjenih nacija.

HARADINAJU SE PRIČINJAVA DROGA, ČOVEK SKROZ ODLEPIO: Nećemo dopustiti da Srbi na Kosovu i Metohiji dobiju hranu! PROŠVERCOVAĆE ORUŽJE I NARKOTIKE!

Akcija specijalnih policijskih odreda samoproglašenog Kosova na severu pokrajine počela je 28. maja ujutru, pod izgovorom da je reč o akciji protiv organizovanog kriminala. Kosovska policija je upala na sever Kosova i Metohije u oklopnim vozilima. Lokalni Srbi su postavili barikade na trasama u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku i sukobili se s policijom, nakon čega je došlo do pucnjave.

Nekoliko ljudi je povređeno, među kojima su i trojica policajaca, novinar i dva zvaničnika Ujedinjenih nacija, od kojih je jedan Rus Mihail Krasnoščekov.

Kosovska policija je saopštila da je tokom operacije uhapšeno 19 njenih pripadnika, a vlasti Srbije su navele da je uhapšeno devetoro građana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveo je oružane snage Srbije i MUP-a u stanje pune borbene gotovosti.

Strukture kosovskih Albanaca u Prištini 17. februara 2008. godine jednostrano su proglasile nezavisnost od Srbije. Samoproglašenu republiku ne priznaju Srbija, Rusija, Kina, Izrael, Iran, Španija, Grčka i veliki broj drugih država.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
smederrevac

pre 4 godine

I vas ponizili Siptari -a braco Rusi.Odgovor -nista .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija