• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TV Prva/informer.rs

28.06.2019

10:10

(FOTO/VIDEO) OBRIJAO SE KISELOM VODOM, PA GA S KESOM PREKO GLAVE SPROVELI U TRIBUNAL! Pre tačno 18 godina SLOBODAN MILOŠEVIĆ JE IZRUČEN HAGU! U poslednjoj poruci Srbima spomenuo je Vidovdan...

Politika

(FOTO/VIDEO) OBRIJAO SE KISELOM VODOM, PA GA S KESOM PREKO GLAVE SPROVELI U TRIBUNAL! Pre tačno 18 godina SLOBODAN MILOŠEVIĆ JE IZRUČEN HAGU! U poslednjoj poruci Srbima spomenuo je Vidovdan...

Podeli vest

Na današnji dan 2001. Slobodan Milošević izručen je Haškom tribunalu, istim onim helikopterom kojim je doleteo na Gazimestan

Posle dugih pregovora, bivši predsednik Slobodan Milošević našao se 28. juna 2001. u kombiju praćenom samo jednim mercedesom.

Oko 19 časova, stigli su na Banjicu, gde su ga čekala tri helikoptera, ali i Kevin Kurtis, istražilac Međunarodnog tribunala. Bio je tu i novi ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović, koji je želeo da zna koliko će vremena trebati da se Milošević odmah pošalje van zemlje. Kurtis mu je rekao – 20 minuta.

Mihajloviću je to bilo previše, međutim prava su Miloševiću morali da pročitaju, na insistiranje Kurtisa. Ovo mora da bude pravo hapšenje, kazao je, sve dok se neko nije dosetio da predsednik Vojislav Koštunica uopšte ne zna šta se događa.

Foto: Printscreen You Tube

Kurtis je izašao da sačeka Miloševića. Haški optuženik je izašao i sa podsmehom rekao: "Svaka vam čast. Možete da platite ove ljude", pokazujući na zatvorske čuvare. Upravo će tu, dok je zalazilo sunce, Kurtis pročitati Miloševiću njegova prava i optužnicu.

Bivši predsednik je igrao neku svoju igru: prekidao je prevodioca tražeći mu cigaretu i raspitujući se gde je naučio tako dobro da govori engleski. Onda je, na putu do helikoptera, ponovo zastao.

"Znate li da je danas Vidovdan, Srbi“, zapitao je, a onda se prebacio na engleski.

KUČAN SE PERE OD KRIVICE ZA RAZBIJANJE JUGOSLAVIJE: O mojoj ulozi će svedočiti istorija, MILOŠEVIĆ JE PRVI POČEO!

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović jednom prilikom ispričala je da je njegovo izručenje doživela kao sramotu, gledala je kako ga sa kesom na glavi isporučuju Tribunalu. 

"Znam da sam ga pitala zašto se skloni negde, bilo je prijatelja koji su mu nudili pomoć... Govorio je da neće da ode od svog naroda", govorila je ona. 

Ona navodi i da je u vili "Mir" nestalo struje i vode, da se Milošević "brijao kiselom vodom", kao i da je "hteo je da pristojan ode u zatvor".

Aktivni član SNS Siniša Vučinić govorio je da su oko vile "Mir" bile "narodne straže", kao i da je imao u svojoj glavi scenario da ispred skupi 100.000 ljudi i "onda niko ništa ne bi mogao".

"Legija je bio tu, plakao je, plakao kao malo dete, tražio je da mu se sipa rakija... Tražio sam od Slobodana Miloševića da Čedomira Jovanovića držimo kao taoca. Jovanović je počeo da plače: 'Nemojte, gospodine predsedniče, nemojte to dozvoliti...'", govorio je Vučinić.

"Do jednog momenta su ga čuvale Kobre, onda su u dogovoru Pavkovića i Zorana Đinđića oni povučeni", navodi advokat Toma Fila. "Onda su probali da naprave neku barabsku kombinaciju da kriminalci takozvane 'Surčinske grupe' upadnu, prodaju ga za nagradu i da država tako nema ništa s tim".

DANAS JE VIDOVDAN! Jedan od najvećih srpskih praznika, značajan zbog brojnih događaja, najviše zbog Kosovskog boja!

On navodi da je to bila najduža noć u njegovom životu:

"Bio sam na frontu, u Bosni, a pre toga u RS i Krajini, bio sam najbliže smrti te noći", kaže Fila.

Čedomir Jovanović je takođe jednom prilikom ispričao da se ispred vile "Mir", gde je bio Milošević s porodicom, okupio veliki broj njegovih pristalica, a da je poslednje što je bivši predsednik uradio pre nego što su mu stavljene lisice na ruke bilo da opere kosu svojoj ćerki Mariji iznad lavaboa.

"Odu njih dvoje na sprat, nema ih, nema... Na kraju odem gore, vrata od sobe otvorena. Marija drži glavu iznad lavaboa, a on joj pere kosu i nešto nežno s njom priča. Ja sa strane stojim, on me pogleda i kaže: „Evo, evo, brzo ću.“ I on onda silazi, a ona ide korak iza njega s pištoljem u ruci i govori: "Ubij se, evo ti, ubij se", pričao je Jovanović.

U jednom trenutku Slobodan Milošević dao je izjavu za radio B92.

"Upravo pijem kafu sa mojim drugovima ovde i vrlo sam dobro... Očekujem da se ova priča završi dobro, a to znači u korist našeg naroda", rekao je Milošević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 4 godine

Sto se tice Milosevica, na danasnji dan se stidim sto sam Srbin...

Goran

pre 4 godine

Sto se tice Milosevica, na danasnji dan se stidim sto sam Srbin...

Roos

pre 4 godine

DOS-manlije na čelu sa Čedom Jovanovićem sve treba da vešala staviti, jer su to zaslužili, obrisali srpsku naciju!

Roos

pre 4 godine

Samo da predaju Miloševića I Srbija će cvetati, vidi se da okupacija još traje! To je bio nečastan I sramotan čin za celu naciju kojom su dos-manlije izdajnici ponizili Srbiju I srpski narod. Zato im se treba presuditi!!!

hrvati su izmet ljudskog roda

pre 4 godine

i portal 'informer' je samo pododeljenje s komandom iz zagreba - veoma perfidno i podmuklo navodno za Vucica- medjutim vasa jedina prava i neskrivena ljubav je 'PREMIJER djindjic' odnosno tzv DRUGA SRBIJA KOJOJ JE GLAVNI GRAD ZAGREB . U ogromnoj ste zabludi da ce vam igra proci - PREMIJER vam se uverio u to samo 20 meseci kasnije ... za vas ce mozda trebati 20 godina ali ce ishod svakako biti isti - niko Srbinu ne ostaje duzan verujte i ocekujte ...

Roos

pre 4 godine

Najbrutalnija I najsramotnija akcija, odnosno zlodelo u srpskoj istoriji kojom su korumpirani Srbi, izdajnici, nedostijanstveno mogli da predaju svog predsednika dželatima!

Roos

pre 4 godine

Narod će te izdajničke kriminalne akcije počinjene od strane DOS-manlojske bagre kad tad osuditi. Što pre, to bolje, da im pokolenja nebi idpaštala ta počinjene grehe prema celoj srpskoj naciji! Sramota, blam I greh koji im narod nikada neće oprostiti!

zvonko

pre 4 godine

U buvaru Cedu da se raspada....a Legija dabogda strunuo u zatvoru prodadose coveka a tako ce i svakog Srbina koji voli Srbiju jer to smo mi zato nam je ovakvo stanje u zemlji Srbin Srbinu ne moze da oprosti uspeh... fujjjj

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17