• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

28.06.2019

17:24

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA SRBIMA IZ REGIONA: Pokazali smo jedinstvo, čuvaćemo identitet našeg naroda, a Srbija će JOŠ BRŽIM KORACIMA NAPRED!

Politika

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA SRBIMA IZ REGIONA: Pokazali smo jedinstvo, čuvaćemo identitet našeg naroda, a Srbija će JOŠ BRŽIM KORACIMA NAPRED!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima Srba iz regiona i izrazio zadovoljstvo što je pokazano jedinstvo, te poručio da Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti i neće nikome nametati svoju volju, ali neće ni dozvoliti da bilo ko ugrožava identitetska prava srpskog naroda

- Od Slovenije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, zahvalan sam im jer smo pokazali jedinstvo našeg naroda. Želju da sačuvamo srpsku kulturu i tradiciju – kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Kako dodaje, u Vukovaru će biti izgrađen Srpski dom.

- Posebno ćemo raditi na očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma. Želimo da sačuvamo srpski identitet - naveo je Vučić.

Kaže da taj sastanak nije bio lak, posebno kada se govori o situaciji u Crnoj Gori.

Foto: printscreen RTV Pink

- Mi ćemo se boriti za opstanak i ostanak našeg naroda na svojim ognjištima. Srbija neće nikom dozvoliti da ugrožava entitetska prava našeg naroda - istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovaj sastanak je dobar signal za naš narod u regionu.

- Naš sledeći susret u ovakvom formatu biće krajem avgusta, početkom septembra - najavio je Vučić.

Vučić je govoreći o negativnim komentarima o ekonomiji Srbije rekao da je savetnik gospodina Cvetkovića trebalo da pita neke stvari.

 - Za nas je važno da aprilu i maju imamo novi rast. Na kraju godine očekujemo 3,7 ili 3,8 odsto. Što se tiče ekonomije, Srbija ima najpovoljniju situaciju u odnosu na bivše zemlje Jugoslavije. Mi smo to uspeli temeljnim i teškim reformama – rekao je Vučić i dodao da je srpska ekonomija na više nego dobrom putu.

Govoreći o naslovnoj strani Danasa, da nije ispunio obećanja posle posete Borči, Vučić kaže da ne može kanalizacija da se izgradi za tri dana. 

- Ja sam ljudima rekao da je izgradnja kanalizacije dug posao. Naši ljudi rade na terenu svakog dana, bore se da izvuku vodu. Kanalizacija je dugoročno rešenje. Mi radimo vredno, lako je onima koji ne rade ništa da pričaju svašta – kazao je Vučić. Kako dodaje, ogroman novac je u pitanju, a svoje obećanje će ispuniti.

Foto: printscreen RTV Pink

Odgovarajući na pitanje kako danas, 30 godina od Miloševićevog govora, on vidi budućnost Srbije, Vučić kaže da je vreme da se napravi analiza poslednje tri decenije. 

- Mi smo prvo imali veliko nacionalno buđenje, u želji da ćemo postići rezultate. Danas kada preispitujemo stvari ne možemo da ne zaključimo da su Srbi prošli kroz tešku golgotu, kroz neostvarivanje nacionalnih ciljeva, da smo izgubili mnogo ljudi, da je naš narod izgubio ognjišta. Ne govorim da je neko imao lose namere. Mi nismo razumeli svet oko sebe, narode oko sebe, a nismo ni postavljali dobre ciljeve – naveo je Vučić. 

Kako dodaje, drugih 10 od tih 30 su godine kada nije bilo nacionalnih nadanja i tada smo doživeli nacionalne poraze, kada se otcepila Crna Gora i kada je Kosovo proglasilo nezavisnost. - Istovremeno je Srbija dovedena do bankrotstva. Danas se nalazimo u deceniju obnove nacionalnog duha, sa jasnim ciljevima, očuvanjem srpskog identita i pomoći naroda na KiM – istakao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje zbog čega se SNS ne odriče nekih svojih članova Vučić kaže da je u vreme ove stranke uhapšen svako za koga je postojala sumnja odgovara.

- Kada se završi postupak, kada sud kaže svoje, donosićemo odluku o članstvu u stranci – naveo je Vučić.

Vučić kaže da on uvek odgovori na svako pitanje, a da SzS neće da vidi novinara čija im se pitanja ne dopadaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Komentara 0,Komentara 0,Komentara 0,Komentara 0,Komentara 0 ... A svuda ih ima 50,80 ili preko sto!

Nikola

pre 4 godine

Сви Срби треба да деле међусобно и лоше и добро!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija