• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

29.06.2019

10:09

(VIDEO) ĐURIĆ ZA PINK: Srbima na KiM je svaki dan Vidovdan jer se neprestano bore za opstanak!

Politika

(VIDEO) ĐURIĆ ZA PINK: Srbima na KiM je svaki dan Vidovdan jer se neprestano bore za opstanak!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je gostujući u "Novom jutru“ da je za Srbe na KiM svaki dan Vidovdan jer se svakoga dana bore za opstanak i poručio da niko na KiM neće ostati ni gladan ni žedan, i da će se raditi na normalizacije situacije po pitanju snabdevanja osnovnim životnim namirnicama

 

Đurić kaže da je i dalje pod utiskom Vidovdana na Kosovu i Metohiji. 

- Našem narodu na KiM je svakoga dana Vidovdan. U ostalim delovima Srbije se istorijskog, simboličkog i duhovnog značaja Vidovdana za naš narod setimo jednom godišnje, a na KiM je Srbima svakoga dana Vidovdan jer im je svakoga dana borba za opstanak, da sačuvaju svoje srpsko ime, nacionalni identit i pravo da postoje na KiM – naveo je Đurić.

Foto: pink.rs

Kako je dodao, zbog toga je bilo važno da juče pošaljemo poruku na KiM u ime cele Srbije sloge i solidarnosti. 

- Oni su sve vreme igrali jednu šahovsku igru, tražili su način kako će da ponize Srbiju, kako će mene da odvrate od odlaska na KiM. Onaj ko zna šta Vidovdan i Kosovo i Metohija znače za Srbiju zna da je nemoguće bilo kog Srbina sprečiti da bude na Kosovu i Metohiji - dodao je Đurić. 

Đurić je naveo da nije odustao pod pretnjama Prištine i da to nikada neće uraditi.

- Ne želim da ugrožavam bilo čiju bezbednost i bilo čije živote, mi nastojimo budemo odgovorni, da nikome ne damo povod, makar i lažni da gazi i ugnjetava naš narod. Srbija i njene državne institucije su sa našim narodom na KiM – naveo je Đurić. 

Kako je dodao, Srbija na KiM sprovodi 149 projekata podrške, a do kraja godine će on biti povećan na 350.

Foto: pink.rs

 - Voleo bih da nauče nešto iz naše poruke da oni što je dobro za Srbe, ne mora biti loše za Albance - rekao je Đurić i dodao da je u civilizacijskom smislu bio razočaran izjavom Envera Hodžaja koji je rekao da smatra da je projekat "Sunčana dolina" agresorski srpski pokušaj da se promeni etnička struktura. 

- Njegova izjava je čist rasizam uperen protiv srpskog naroda koji pokazuje da njemu smeta povratak raseljenih i pokušaj da se jedan humanitarni projekat zloupotrebi u šovinističke dnevno-političe svrhe – naveo je direktor kancelarije za KiM.   


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Bravo dečko,e nismo to znali dok nam ti nisi kazao.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija