• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2019

18:07

BIVŠI KOMANDANT TERORISTIČKE OVK ŠUKRI BUJA 17. jula u Hagu, u svojstvu OSUMNJIČENOG!

Politika

BIVŠI KOMANDANT TERORISTIČKE OVK ŠUKRI BUJA 17. jula u Hagu, u svojstvu OSUMNJIČENOG!

Podeli vest

Jedan od vodećih pripadnika bivše OVK na području Nerodimlja Šukri Buja dobio je poziv za saslušanje od Specijalnog tužilaštva pri Specijalnom sudu u Hagu za ispitivanje i procesuiranje zločina na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine

RTS prenosi da je Buja za prištinski portal "Koha" rekao da je pozvan u svojstvu osumnjičenog, da će se 17. jula pojaviti u Hagu i dodao da ga je Specijalno tužilaštvo prvobitno telefonski obavestilo, dok je dan kasnije dobio pismeni poziv.

"Pozvali su me telefonom iz Specijalnog tužilaštva, a juče popodne dobio sam pismeni poziv. Pozvan sam u svojstvu osumnjičenog. Pojaviću se na sudu 17. jula", rekao je Buja, koji je i bivši gradonačelnik Lipljana.

LAZANSKI O "VELIKOJ ALBANIJI": Merkel i Makron ne mogu to pitanje da rešavaju, IMAJU PREVIŠE SVOJIH PROBLEMA!

Podseća se da je Specijalni sud pozvao i ispitao i druge komandante bivše OVK kao što su Sokolj Dobruna (sudija vojnog suda OVK), Sami Ljuštaku (operativna zona Drenica), Rustem Mustafa (Operativna zona Podujevo) i druge.

U Specijalnom tužilaštvu u Hagu do sada je u svojstvu osumnjičenih ili svedoka ispitano 30-ak pripadnika bivše OVK, ali još nijedna optužnica nije podignuta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija