• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2019

14:26

BRNABIĆ O KVOTAMA NA UVOZ ČELIKA: EU stavljanjem kvota Srbiji krši SSP!

Politika

BRNABIĆ O KVOTAMA NA UVOZ ČELIKA: EU stavljanjem kvota Srbiji krši SSP!

Podeli vest

Predsednica vlade Ana Brnabić, u susret reviziji odluke EK o kvotama za uvoz čelika, rekla je danas da očekuje trenutno povećanje kvota, ali da odluka Brisela, kakva god da bude, neće biti prelomna

Brnabić je navela da vlada po tom pitanju svakodnevno radi i sa “Hestilom” i sa predstavnicima Evropske komisije.

Na pitanje kakve vesti danas očekuje iz Brisela, s ozbirom da je EK najavila prvu reviziju odluke o kvotama za uvoz čelika, koje značajno opterećuju rad smederevske Železare, Brnabić je rekla da, kakve god da budu vesti, današnja odluka neće biti ništa prelomno.

“Mi ćemo nastaviti da radimo na tome i insistiraćemo na stalnoj reviziji”, rekla je Brnabić na pres konferenicji povodom dve godine mandata njegog kabineta.

Premijerka je podvukla da vlada pokušava da pokaže Evropskoj uniji da Srbija ne moze biti tretirana kao bilo koja treća zemlja, te dodala da je odlično što Železara Smederevo nastavlja proizvodnju i povećava je, ali da mi ne možemo to da rizikujemo.

Brnabić je napomenula, što je, kaže, navodila i u razgovorima u Briselu, da Srbija ne može biti tretirana kao bilo koja treća zemlja, jer ima SSP, koji je praktično sporazum o slobodnoj trgovini sa EU.

Ona je istakla da EU, kada stavlja kvote Srbiji, krši S SP, dok Srbija mora da poštuje taj sporazum time što ne sme da daje državnu pomoć nikome, pa ni svojoj železari, što mogu neke druge zemlje koje nisu u procesu pridruživanja.

Brnabić je primetila i da su razgovori sa EU u ovom trenutku izazovni, jer praktično ne postoji Evropska komicija, osim administracije, a neke od odluka o kojima se razgovara su političke.

“Nastavićemo da se borimo i ovo što će danas biti je samo jedan deo te borbe. Očekujem neko trenutno povećanje kvota, ali videćemo dalje kako ćemo”, zaključila je Brnabić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Natasa

pre 4 godine

Aktuelna vlast nas vodi u svetliju budućnost!

mihajlo

pre 4 godine

Nikako da krene privreda punim kapacitetom, stalno neko stopira naš privredni preporod.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17