• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MUP RS

01.07.2019

17:32

(FOTO) POPOVIĆ IVKOVIĆ SA AMBASADOROM JUŽNE KOREJE: Bilateralni odnosi dve zemlje iz godine u godinu se sve više razvijaju!

Politika

(FOTO) POPOVIĆ IVKOVIĆ SA AMBASADOROM JUŽNE KOREJE: Bilateralni odnosi dve zemlje iz godine u godinu se sve više razvijaju!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Južne Koreje Čoe Hjong-čanom o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu

Popović Ivković je istakla da odbacivanje aplikacije takozvanog Kosova na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju nije predstavljalo samo pobedu argumenata Srbije, već je time sprečena  politizacija ove profesionalne policijske organizacije.

Kako je navela, to što je takozvano Kosovo i ove godine, i to četvrti put zaredom, podnelo zahtev za prijem u Interpol, predstavlja potpuno zanemarivanje i nepoštovanje jasnog stava država članica Interpola koje su već rekli da ne žele takozvano Kosovo u svojim redovima.

Foto: MUP Srbije

Ambasador Čoe Hjong-čan je naveo da će o iznetim argumentima Srbije obavestiti Vladu Republike Južne Koreje.

ISTORIJSKI NAPREDAK! Marko Đurić o mukotrpnom radu Vlade Srbije u protekle dve godine!

Državni sekretar MUP-a istakla je takođe da,  imajući u vidu da se bilateralni odnosi Republike Srbije i Republike Koreje iz godine u godinu sve više razvijaju, postoji prostor i za unapređenje saradnje policija dveju zemalja. 

Kako je ocenila MUP Srbije je posebno zainteresovan za unapređenje saradnje u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala i u oblasti zaštite informaciono-komunikacionih sistema.

Foto: MUP Srbije

Ona je izrazila i duboko saosećanje sa velikom tragedijom koja se dogodila u Budimpešti, kada je u sudaru dva broda, nastradalo 26 južnokorejskih državljana.

Ambasador Južne Koreje zahvalio se u svoje lično ime i u ime ministarke spoljnih poslova te zemlje MUP-u Srbije i ministru Nebojši Stefanoviću na svesrdnoj pomoći u pronalaženju tela nestalih državljana Južne Koreje koji su stradali prilikom ove tragedije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59