• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

01.07.2019

21:23

TAJKUN DRAGAN ĐILAS NAREDIO ZORANU LUTOVCU: Izbacite Mićuna iz DS, on radi za Vučića!

Politika

TAJKUN DRAGAN ĐILAS NAREDIO ZORANU LUTOVCU: Izbacite Mićuna iz DS, on radi za Vučića!

Podeli vest

Tajkun traži kažnjavanje Dragoljuba Mićunovića jer se on protivi bojkotu parlamenta i izbora, a odbija i da podrži proteste. Đilas čak sumnjiči Mićunovića da tajno sarađuje za SNS!?

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas zatražio je od predsednika DS Zorana Lutovca da iz svoje partije izbaci Dragoljuba Mićunovića!

Đilasu, prenose naši odlično obavešteni izvori, ozbiljno smeta to što se Mićunović javno protivi bojkotu parlamenta, što oštro kritikuje ideju bojkota izbora i što odbija da podrži proteste po Srbiji. Konačno, tajkuna izluđuje to što 'deda Mićun' stalno ponavlja da Demokratska stranka nikada nije trebala da uđe u SZS.

Borba lidera za dominaciju

Neprirodni savez se nalazi na staklenim nogama i stalno ga potresa borba stranačkih lidera za dominaciju
Jelena Vukoičić, politikolog

'Kršenje discipline'

Mićunović i pored dobronamernih saveta iz vrha DS ne odustaje od svojih stavova da je bojkot parlamenta štetan politički potez i da protesti po Srbiji ne daju nikakve rezultate.

- Mićun ne krije ono što misli, već javno obrazlaže svoje stavove po medijima. Ne krije da je bio protiv uključivanja DS u Đilasov SZS, a često govori o tome da je bojkot Skupštine ideja potekla od ljudi koji nisu u parlamentu i da on baš ničemu ne služi. U poslednje vreme počeo je da priča da su protesti opozicije po Srbiji potpuno uzaludni i da treba da se ide na izbore. Pošto Mićunović ima poverenje dobrog dela funkcionera i članstva DS, Đilas smatra da mu 'udara na autoritet' i traži od Lutovca da ga isključi. Problem je, međutim, što je teško naći razlog za takvu odluku, jer se sve može svesti samo na navodno kršenje stranačke discipline, što je izuzetno 'mršava' argumentacija za udaljenje čoveka koji je gotovo ceo život u DS - objašnjava Informerov izvor.

I u dok u DS i SZS nije bilo moguće dobiti zvaničan komentar, politikolog Jelena Vukoičić na drugoj strani kaže da Đilasov savez ima sve većih problema koji izlaze na videlo.

Šta je govorio Mićunović o opoziciji

* Opozicioni blok mora da napusti širenje iluzije da se jednim mitingom, bez izbora, može promeniti vlast
* Bojkot parlamenta je glupost. Jedino dijalog vodi afirmaciji demokratije, a demokratija garantuje trajni mir
* Demokratska stranka ne pripada ni Đilasu, ni Tadiću, već članovima i biračima DS i građanima Srbije
* Mogu se izbori kontrolisati, ne možeš nove zakone izmišljati, sve je to po zakonima koje smo mi doneli
* Nisam glasao za učešće DS u osnivanju Saveza za Srbiju jer na sednici Glavnog odbora nije bilo debate

Foto: Informer DN

- Taj savez od samog osnivanja ima hroničan problem sa zajedničkom političkom platformom i unutrašnjim jedinstvom. Očigledno je da se ovaj neprirodni savez odavno nalazi na staklenim nogama i da ga konstantno potresa borba za dominaciju pojedinačnih stranaka i stranačkih lidera. Iz tog razloga, SZS verovatno nema svetlu budućnost i veliko je pitanje hoće li 'izdržati' i do narednih parlamentarnih izbora - ističe Vukoičićeva.

Prvorazredni skandal

2004.

GODINE SE MIĆUNOVIĆ VRAĆA U DS I OD TADA JE U STRANCI

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da bi ovo bio prvorazredan politički skandal.

- Mićunović je Ciceron za sve političare u pokušaju koji su okupirali opozicionu scenu. To je čovek koji je platio svoja uverenja i zatvorom i izvacivanjem sa posla na univerzitetu, za razliku od nekih u SZS, koji su svoja 'uverenja' prebogato naplatili u gotovini. Mićunovićev odlazak bio bi realni i simbolički kraj DS, finalno pretvaranje u amorfnu politikantsku masu bez uverenja i stava. Ako Đilasu smeta Mićunović, alal mu vera. On je onda podigao moralnu cenu profesora koji je pokazao da može da bude politički vitalniji i agilniji od mnogo mlađih političara u opoziciji - zaključuje Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SRBA

pre 4 godine

MIĆUN PIŠA U CIPELU, A TO SMRDI!!! A I SMETA MU KAD DIKTIRA I KAD MU GA AMERIKANCI I NEMCI DIKTIRAJU!!!!

Marcco

pre 4 godine

Đilase... care! Pa upravo on, sa idejom da se bojkotuju izbori (sa svih svojih strašnih 3% potencijalnih glasova), radi za SNS. Pa nije on opozicija već jedan manji deo opozicije.

mihajlo

pre 4 godine

Sve protiv.kandidate sklonio da bi vladao sam.

Saradžogla

pre 4 godine

Svi vi,bato moj,radite za Predsednika Srbije Vučića!Pored 'vake opozicije ima da vlada devet mandata! El može toliko?Naravno da može.Biće Premijer pa jopet Predsednik i tako redom ...

DUSAN

pre 4 godine

DALI MOGUCE DA IDE U PENZIJU POSLUSNI KOMUNISTA IZ J..... BRIGADE SAD NEKA NAPISE STAJE ZA ZIVOTA NAPRAVIO ZA DOBRO NARODA A STA ZA SEBE BIO JE DOBAR IZVRSIOC ZADATAKA KOJI SU IMALI POGUBNE REZULTATE A KO NISTA JEDIA STVAR STOSU URADILI DAGA SKLONE U ZADNJU MIROVONU

Ljubiša

pre 4 godine

Znači to je ta Boškova Djilasova ''demokratija'',da kadrira po drugim strankama?E,to je DIKTATURA.Diktatura koja je bila do 2012.gde nisi mogao da čuješ drugačije mišljenje,samo Djilasovo,a sad i Boškovo.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija