• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbijadanas.com

03.07.2019

13:25

DA LI JE ON UBIO OLIVERA IVANOVIĆA?! Ko je Fljorim Ejupi koga je Vučić danas pomenuo na konferenciji za medije?

Politika

DA LI JE ON UBIO OLIVERA IVANOVIĆA?! Ko je Fljorim Ejupi koga je Vučić danas pomenuo na konferenciji za medije?

Podeli vest

O umešanosti Fljorima Ejupija u ubistvo Olivera Ivanovića danas je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da Srbija radi vrlo ozbiljno i misli da ima ime ubice Olivera Ivanovića, ali da ga Priština nema. Upitao je i šta se dešava sa osobom pod imenom Fljorin Ejupi, koji je iz Kosovske Mitrovice otišao put Tirane, do aerodroma Rinas.

- On je, inače, pod prismotrom u Nemačkoj. To je ona osoba koja je podmetnula bombu pod autobus "Niš-ekspresa" - naveo je Vučić.

Takođe, pomenuo je još jedno ime u vezi sa ubistvom Ivanovića. Reč je o Edžmedinu Zekaju, "koji je promenio ime u Liraj Zekaj, i koji je na dan ubistva bio u Kosovskoj Mitrovici".

16. februara 2001. godine desio se jedan od najtežih napada na kosovske Srbe od rata 1999. godine. U napadu na autobus "Niš ekspres" kod Podujeva ubijeno je 12 Srba, a više desetina ranjeno. Iza tog napada stoji upravo Fljorin Ejupi. 

(VIDEO) MISLIM DA IMAMO IME UBICE OLIVERA IVANOVIĆA! RADOIČIĆ NIJE CVEĆKA, ALI NEMA VEZE S TIM! ALBANCI POJMA NEMAJU! Vučić o najnovijim rezultatima istrage ubistva lidera GI SDP!

U eksploziji mine, postavljene ispod mosta na magistralnom putu Niš-Priština u mestu Livadice kod Podujeva, 16. februara 2001. godine dignut je u vazduh prvi od šest autobusa kojima su raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije išli na Zadušnice u Gračanicu, u pratnji vojnika Kfora.

Život su izgubili: Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić, Dragan Vukotić, Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Njegoš Cokić, Snežana Cokić, Danilo Cokić i Veljko Stakić.

Najmlađa žrtva tog i danas nerasvetljenog zločina bio je dvogodišnji Danilo.

Još veća tuga je što za ovaj napad niko nije pravosnažno osuđen. Florim Ejupi, čiji je DNK pronađen na mestu sa kojeg je aktivirana bomba, osuđen je na 40 godina zatvora zbog tog zločina, ali ga je Euleksov sud oslobodio zbog nedostatka dokaza. Istraga će biti ponovo pokrenuta samo ukoliko budu pronađeni novi dokazi, saopštio je ranije Euleks.

Kako tvrdi RTS, Kfor i UNMIK su unapred znali da "devetočlana teroristička ćelija" sprema napad na autobuse koji su prevozili Srbe, a ostalo je nejasno zbog čega su Euleksove sudije odlučile da odbace dokaze na osnovu kojih je Florim Ejupi u prvostepenom postupku osuđen na 40 godina robije.

Tokom suđenja za bombaški napad kod Podujeva, zaštićeni svedok "Alfa" rekao je da mu se Ejupi poverio da je lično aktivirao eksploziv.

Fljorim Ejupi, čiji je DNK pronađen na mestu sa kojeg je aktivirana bomba, osuđen je na 40 godina zatvora zbog tog zločina, ali ga je Euleksov sud oslobodio zbog nedostatka dokaza.

Tzv. kosovsko tužilaštvo tvrdi da je bombaš iz Podujeva, Fljorim Ejupi, bio plaćen četvrt miliona evra da ubije Džavita Halitija, bivšeg šefa obaveštajne službe OVK i jednog od najbližih saradnika Hašima Tačija.

Svedok je tvrdio da je Ejupi dobio novac da ubije Halitija.

Osumnjičen je za čitav niz nedela, uključujući ubistva dvojice bliskih saradnika Ibrahima Rugove, Tahira Zemaja i Džemaila Mustafe. Njih dvojica ubijeni su iz istog oružja.

Ejupi je takođe osumnjičen i za ubistva pripadnika kosovske policije Bajrama Kičmarija i pripadnika Unmik policije Koje Esumana, koji je na Kosovo došao iz Gane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Banja

pre 4 godine

NIJE ON jer za pravim ubicom već rapsina Međunarodna teralica a vi se slobodno i dalje pravite ludi...

PREPOPRUKA REDAKCIJI

pre 4 godine

Hranu iz narodne kuhinje svakog dana uzme 11.250 Beograđana Rekordan rast BDP-a: Hrvatska ima 4,7% najveći rast u EU MIGRACIJSKI PREOKRET Povratak Hrvata - lani kući došlo 26.000 ljudi BANKARU 1.450 EVRA, PROGRAMERU 1.250 Prosečna plata u Hrvatskoj skoro duplo veća nego u Srbiji ''Baby boom'' Najveći plus u zadnjih deset godina: Lani u Hrvatskoj rođeno 791 dijete više nego 2017. "PREKORAČENJE OVLASTI" Smijenjen biskup koji je zabranio misu na Bleiburgu NEZAKONITA ODLUKA Slovenski sud: Thompsonov koncert nije se smio zabraniti JAHTING ORGIJE NA JADRANU: Devojke iz Srbije i BIH tražene jer se prodaju i za KOMAD NAKITA, TORBICU ILI ODEĆU! Zarade i po 35.000 evra za noć, na palubama se šmrče kokain do besvesti, tablete viagre žvaću kao bombone... NEMA EMA TAKVOG NARODA: OVO JE TAJNA HRVATSKOG NARODA I po ovome smo jedinstveni u svijetu! SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu.

jasno

pre 4 godine

pa jasno je da lik radi prljave poslove za amerikance i CIA... zato je na slobodi i zato ce ga svaki sud a posebno neki haski osloboditi uvek...

mitta

pre 4 godine

ZAR NASA SLUZBA NEMA MOCUNOST DA NADJE TOGA EJUPIJA I DA GA LIKVIDIRA U NEMACKOJ.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17