• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2019

16:16

MINISTAR ANTIĆ na čelu srpske delegacije na sajmu u Landžou

Politika

MINISTAR ANTIĆ na čelu srpske delegacije na sajmu u Landžou

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se danas sa najvišim zvaničnicima provincije Gansu u Narodnoj Republici Kini, gde predvodi delegaciju Srbije na 25. kineskom Landžou sajmu za investicije i trgovinu

 

Tokom prvog dana posete gradu Landžou, ministar se sastao sa delegacijom koju je predvodio Sekretar komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Stalnog komiteta Narodnog kongresa provincije Gansu, Lin Duo.

Antić je izrazio zahvalnost na pozivu Srbiji za ovako značajnu manifestaciju, istakavši da provincija Gansu ima stratešku poziciju u inicijativi „Pojas i put“, budući da neki od najznačajniji putnih pravaca kojima se odvija trgovina, prolaze upravo kroz tu provinciju.

Foto: Tanjug

Srbija je počasni gost na 25. kineskom Landžou sajmu za investicije i trgovinu i izuzetno je zadovoljstvo biti na čelu delegacije naše zemlje. Predsednici Srbije i NR Kine, Aleksandar Vučić i Si Ðinping, gotovo svakodnevno rade na jačanju najviših ekonomskih i političkih odnosa, i oni će biti sve jači, a saradnja sve bliža i intenzivnija u vremenu koje dolazi, rekao je Antić.

- Srbija je snažan partner Kine u okviru inicijative „Pojas i put“, i upravo ćemo na ovom forumu predstaviti sve potencijale za jačanje saradnje među narodima na svim poljima, dalji razvoj zajedničkih investicija, ali i za povećanje trgovinske razmene Srbije i Kine - naglasio je ministar Antić.

Foto: Tanjug

On je pozvao predstavnike Gansu provincije da posete Srbiju na najvišem političkom nivou, i tom prilikom se sretnu lično sa predstavnicima državnog vrha Srbije.

Sekretar komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Stalnog komiteta Narodnog kongresa provincije Gansu, Lin Duo, ukazao je na spremnost za unapređenje ekonomskih odnosa te provincije i Srbije.

Dolazak naše delegacije u Srbiju i susret sa državnim vrhom za nas je još jedna potvrda prijateljstva dve zemlje i produbljivanja privredne saradnje kroz nove investicije i unapređenje trgovinskih odnosa Kine i Srbije, izjavio je Lin Duo.

Ministar Antić sutra će se obratiti na Forumu „Put svile i kooperativni razvoj“, a na marginama sajma predviđeni su sastanci sa predstavnicima kineskih kompanija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17