• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra/M. Ružić

03.07.2019

18:47

(VIDEO) CRNA GORA JE U STANJU DA OBJAVI RAT SRBIJI, samo da od Mila to zatraže Ameri! AKADEMIK MATIJA BEĆKOVIĆ RASTOČIO REŽIM U PODGORICI!

Politika

(VIDEO) CRNA GORA JE U STANJU DA OBJAVI RAT SRBIJI, samo da od Mila to zatraže Ameri! AKADEMIK MATIJA BEĆKOVIĆ RASTOČIO REŽIM U PODGORICI!

Podeli vest

Cela aktuelna priča (o Kosovu) nadolazi, s jedne strane od onih koji nemaju pojma šta je to Kosovo, nego misle stvarno da je to neka teritorija. i da tu nema nikakvih svetinja, niti podviga, niti moralnih razloga, poručuje akademik Matija Bećković

Bilo je, dodaje on, ono u ropstvu vekovima, ali ni jedan o tih okupatora nije poricao čija je to zemlja i čije su to svetinje. To se sada pojavljuje prvi put, a na nama je da u toj borbi za pamćenje ostanemo pri svome a ostale ove stvari da rešimo kao što su rešene svuda i da to pitanje ne rešimo kako ga nikada nije rešio niko. I, da ne budemo jedinstven slučaj na svetu, presedan, ili primer koji neće biti nigde primenjen. To bi trebalo da bude naša najčvršća odbrana. Da se neko pre nas, neko bogatiji, moćniji, srećniji, pre nas odrekne nekog svog prostora, da mi ne budemo jedini koji su se odrekli svoje zemlje. Samo da nas poštede jednog takvog poniženja.

Ovo u intervjuu za video produkciju "Iskre" kaže akademik Matija Bećković sa kojim smo razgovarali ovih dana u Andrićgradu tokom Vidovdanskih svečanosti.

- Oni (u Crnoj Gori) ponavljaju često kako su ih Srbi okupirali i kako su živeli ko zna od kada pod srpskom okupacijom. Vrlo je zanimljivo da ta borba protiv "okupatora" koja je toliko dugo trajala i kojoj su oni odoleli, nije dala ni jednu pesmu u kojoj bi se govorilo o boju Crnogoraca sa Srbima. Za sada tih pesama nema, a nije isključeno da će nastati. Baš bih voleo da neku pročitam jer bi sigurno ušla u antologiju neke najbizarnije poezije.

I same vlasti u Crnoj Gori verovatno ne odlučuju o tome što rade. Oni moraju da slušaju i izvršavaju ono što im se kaže. Šta će još od njih tražiti ni oni sami ne znaju. Zna se samo da ne mogu ništa odbiti. Nadam se da od njih neće tražiti da objave rat Srbiji jer, oni bi bili u stanju da i to urade, ako su već poslali vojsku na Kosovo - kaže Bećković.

Foto: Tanjug

- Ulica Vuka Karadžića u Cetinju je preimenovana u Islamska, ne znam u šta li će preimenovati Obilića polje ispred Cetinjskog manastira - možda Miraševa livada - kaže Bećković.

- Nedavno smo čulu o toj „velikosrpskoj" agresiji koja se desila Hrvatskoj. Pa sam milslio, kad bi bila neka televizija na svetu, da onu kolonu od Knina do Beograda prikaže, kako bi svet video tu „agresiju" svojim očima. To su jedinstveni agresori na svetu, u traktorima, u rasklimanim automobilima, prikolicama, s kokošma, sa kavezima, s kućicama za pse, starice, starci, deca. to su bili ti "agresori" na Hrvatsku. Uvek mi je bilo žalo što Televizija Srbije nije prenosila direktno put te kolone. Nadam se da imaju taj snimak kako bi ceo svet pa i mi sami gledali kako izgleda agrsorska vojska - kaže Bećković.

- Govorili se da smo mi isterali 800.000 Albanaca, tog snimka nema, a da je egzodusa bilo, bilo bi i snimka. Da ga iko ima, imali bi ga Amerikanci. Sigurno oni imaju bolji snimak i one kolone od Knina nego mi - kaže akademik Bećković.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 4 godine

Jadni mi koji profil ljudi odlucije o nasim zivotima ,i u Crnoj Gori i Srbiji .Ko vodi i ko upravlja resursima ,drzavama .

Dragi

pre 4 godine

Veća pretnja za Srbiju je jedna Olja Bećković, nego 2 Mila Đukanovića. Ne moram vam govoriti ko je njen otac... To dovoljno govori o akademiku Matiji Bećkoviću. Kakav otac, takva i kćerka. Zar ne?

sasaPG

pre 4 godine

Po obicaju akademik ga akademski zavuce i slaze. Onome ko ne ulazi dublje je prezentovano da kaze sam sebi jeste u pravu je. Onaj koji zeli da udje dublje doci ce do Bozicnog ustanka, do nekoliko hiljada mrtvih i protjeranih. Ko zeli naci ce podatke o pobijenim cijelim porodicama i spaljenim ognjistima. Doci ce do toga da je srpska vojska usla u CG i ostala, a onda se desila aneksija i nestanak Crne Gore. To je Srbija uradila bez objave rata. Vojska Cg na Kosovu su dva oficira, ali ko ne ulazi dublje pomislio bi da su hiljade u pitanju. Pomenu Hrvatsku kao da je rat poceo povorkom od Knina, a ne da je tako zavrsen. Pomenu Kosovo kao da tamo nije bilo nikakvog zlocina nad Albancima. Akademice, ko te ne zna skupo bi te platio. Srecom te upiznasmo vrlo dobro, mozes da lajes online, u CG ne mozes priviriti...

Bezimeni

pre 4 godine

Tako je. Srbi iz Srbije su jedanaest godina finansirali obnovu Crne Gore posle zemljotresa, a ostatak bivše,lažne, države, deset.

milan lala

pre 4 godine

Djukanovicevo smece koje ce ostati u C. Gori posle njegovog gubljenja vlasti , cisti ce Crnogorci decenijama , ako i uspeju da ga ociste.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17