• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

04.07.2019

08:42

VUČIĆ ČESTITAO TRAMPU DAN NEZAVISNOSTI: Želim vam dalji napredak zemlje i bogatije srpsko-američke veze!

Politika

VUČIĆ ČESTITAO TRAMPU DAN NEZAVISNOSTI: Želim vam dalji napredak zemlje i bogatije srpsko-američke veze!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku američkom predsedniku Donaldu Trampu povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država u kojoj izražava želju za dalji napredak SAD, kao i za bogatije srpsko-američke veze

U čestitki se kaže: 

“Ekselencijo, poštovani predsedniče,

Primite moje iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti - nacionalnog praznika Sjedinjenih Američkih Država, uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana.

Svakog četvrtog jula građani SAD slave univerzalne vrednosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti, usvojenoj pre 243 godine. One su, kako ste Vi rekli, ključne vrednosti koje čine američku naciju i čija snaga inspiriše i daje nadu, ali isto tako su važne i za sve one koji teže slobodi, jednakosti i prosperitetu.

U prethodnom periodu obeležili smo važne jubileje iz zajedničke istorije, podsećajući se na svetle primere našeg savezništva u velikim istorijskim trenucima. U smiraj Prvog svetskog rata, američki predsednik Vudro Vilson je rekao da su "načela za koja se Srbija viteški borila i zbog kojih je propatila u tom ratu, identična onima za koja se zalažu SAD“.

Uveren sam da i sada imamo priliku da odnose naših dveju zemalja, kroz razvoj političkog dijaloga i jačanje ekonomske i svake druge saradnje, vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu. Nadam se da je želja za jačim i bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana i da ćemo se u budućnosti više podsećati na ono što nas povezuje.

Koristim ovu priliku i da zahvalim na podršci koju nam Sjedinjene Američke Države pružaju na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini da promoviše politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, kao i nalaženju kompromisnog rešenja u okviru dijaloga sa Prištinom.

Uz nadu da ćete nas uskoro posetiti, kao i srdačne pozdrave, primite, ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja.“



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nino belov

pre 4 godine

Za nas Srbe datum 4.jul je dvostruko poguban, nezavisnost od Britanske imperije je proglasila buduca fasisticka drzava ,istog dstuma ali mnogo kasnije jos gori neprijatelj Srba , komunisti donose odluku o podizanju nekakvog ustanka koji ce nas skupo kostati.

mihajlo

pre 4 godine

Predsednik Vučić čestitao Dan nezavisnosti, predsedniku SAD- a, Trampu, to je veliki dan u istoriji SAD-a, sve sa željom nastavka prijateljskih odnosa sa Srbijom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija