• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

04.07.2019

10:29

(VIDEO) BRNABIĆ O POSETI ELIOTA ENGELA: Bez Srbije ta njegova "beba" nema nikakvu budućnost!

Politika

(VIDEO) BRNABIĆ O POSETI ELIOTA ENGELA: Bez Srbije ta njegova "beba" nema nikakvu budućnost!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić kaže da je važno što je američki kongresmen Eliot Engel bio u Beogradu, što je razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, iako imaju različite stavove o kosovskom pitanju, ali da se samo razgovorom može doći do eventualnog rešenja i kompromisa

 

Ona je za TV Pink rekla da se videla i kratko razgovarala sa Engelom na prijemu u američkoj ambasadi i da joj je preneo utiske razgovora sa predsednikom Vučićem koji je ocenio kao - iskren, otvoren i dobar.

- Pozitivno je što je Engel rekao da je sastanak bio iskren, otvoren, dobar. Mi imamo različite stavove, ali je njegova poseta pokazatelj da se stav Srbije sluša i uvažava. Vidi se koliko je važno ljudima da razgovaraju sa predsednikom Vučićem, da razgovaraju sa njim, jer ga vide kao deo rešenja, a ne deo problema - rekla je Brnabić.

Zadovoljna sam što smo sačuvali ekonomsku stabilnost

Premijerka Ana Brnabić, povodom dvogodišnjice rada Vlade Srbije, izjavila je danas da nije bilo lako sprovesti sve reforme i dodala da je zadovoljna rezultatima koji je njen tim postigao, a naročito što su uspeli da sačuvaju makroekonomsku stabilnost.

Zadovoljna je, kaže, što su najteže mere fiskalne konsolidacije uspešno sprovedene, što je zaustavljeno bankrotstvo države i uspostavljena ekonomska stabilnost zemlje.

- Najveći legat prethodne vlade koju je vodio Aleksandar Vučić bilo je uspostavljanje ekonomske stabilnosti zemlje. Nama je bilo važno da zadržimo te zdrave osnove prethodne vlade i da na te zdrave osnove nadograđujemo nove stvari - rekla je Brnabić za Tv Pink i dodala da je uspeh i snaga sadašnje vlade što sa predsednikom države rade kao tim.

Ističe da strane investicije u vrednosti od 3,5 milijarde evra nije bilo moguće ostvariti bez timskog rada predsednika i Vlade Srbije, dodajući da predsednik nije kršio Ustav time što je pozivao strane investitore da dolaze i investiraju u našu zemlju i promovisao Srbiju svuda u svetu.

Kaže da je poseta američkog kongresmena iznenadila i da je razmišljala da će to predsedniku Vučiću biti težak sastanak, jer Engel važi za najvećeg zagovornika nezavisnosti Kosova i zaštitnika Prištine.

Foto: pink.rs

Engelu je, nastavlja, rekla da je Srbiji potrebna sva podrška uključujući i njegovu podršku i da je od njega čula da to što je prijatelj Prištine ne znači da je neprijatelj Srbije.

- Mislim da je to pokazatelj jedne drugačije Srbije koja je jača, koja ima kredibilitet, Srbije koja je deo rešenja a ne deo problema, Srbije koja je pokazala da treba sa njom da se razgovara. Čak i ako ste najveći lobista Kosova, bez Srbije ta vaša "beba" ne može da ima budućnost - navela je ona.

Foto: pink.rs

Upitana da li je Engel razumeo šta se dešava na KiM i ko sprečava dijalog, ona je rekla da to ne zna, jer nije bila prisutna razgovoru Engela i predsednika Srbije.

- Ne znam da li je shvatio do koje mere je Priština sprečila dijalog i do koje mere je protiv bilo kakvog kompromisa, rešenja i da je jedino što oni rade u poslednjih nekoliko meseci pokušaj da provociraju Beograd i izazovu sukob i nestabilnost - navela je ona.

 

Za premijerku je obeshrabrujuće, što je iz razgovora sa Engelom mogla da zaključi, to što on ne misli da je rešenje za kosovsko pitanje na pomolu i da je blizu komperomis, pa čak i nastavka dijaloga.

- To je zabrinjavajuće jer je dijalog bio jedino vreme kada smo mogli da kontrolišemo situaciju na KiM u smislu bezbednosti Srba - rekla je ona i dodala da se ispostavlja da je tačno ono što je rekao predsednik da mi nismo blizu nastavku dijaloga sa Prištinom.

Upitana da li će SAD biti ključni faktor za rešenje kosovskog problema i da li će EU biti gurnuta u stranu, ona je rekla da na tome SAD i Priština insistiraju.

- Nama je to prihvatljivo samo ako imamo i druge strane zemlje SB UN koje nisu priznale nezavisnost Kosova. Naša destinacija je EU i ovo je pitanje bezbednosti Evrope i EU i dijalog mora da bude pod okriljem EU - zaključila je ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jeca

pre 4 godine

Engel se prodao siptarima, za dobre pare. Ne znam kako ga nije sramota da prodaje postenje srbima.

DADSA

pre 4 godine

ta njegova "beba" znaci da on ima bebu a vi prostitutka nemate ni bebu pa nista znaci lezberka sterilna

mihajlo

pre 4 godine

Kakva drskost američkog kongresmena, pomaže albancima, dolazi u Srbiju da govori šta moramo da uradimo, šta danas novac radi, gde je tu moral i karakter čoveka.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija