• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

04.07.2019

18:21

SRPSKOM GENERALU SPREMAJU NOVO SUĐENJE! Pavković: Šiptarima živ neću pasti u ruke!

Politika

SRPSKOM GENERALU SPREMAJU NOVO SUĐENJE! Pavković: Šiptarima živ neću pasti u ruke!

Podeli vest

Tužioci iz Prištine po odobrenju Haga došli u zatvor u Finskoj da ispitaju Nebojšu Pavkovića zbog navodnih ratnih zločina. Hoće da mu ponovo sude i da ga iz Finske prebace u zatvor na Kosovu!?!

Lažna država Kosovo planira da generalu Nebojši Pavkoviću, koji u Finskoj izdržava zatvorsku kaznu od 22 godine na koju ga je osudio Haški tribunal, smesti novu višegodišnju robiju!

Istražni sudija i tužilac iz Prištine, po odobrenju Haga, došli su krajem prošle nedelje u zatvor u Finskoj da ispitaju Pavkovića zbog navodno 'novoutvrđenih ratnih zločina na Kosovu'. Albanski tužioci žele Pavkoviću ponovo da sude (?!?) i da ga iz Finske prebace u zatvor na Kosovu! General je odbio da bude saslušan, uz obrazloženje da ne priznaje institucije Prištine, i doslovce im je poručio: Ni mrtav ne idem u Prištinu!

Zapadu je sve moguće

Pravno je nemoguće nekome suditi dva puta za isto krivično delo, ali je ovde sve moguće jer je Zapad mnogo puta pokazao duple aršine
Toma Fila, advokat

Prevremena sloboda

Šiptarski tužioci planiraju da protiv Pavkovića, koji je bio komandant Treće armije VJ, podignu novu optužnicu. Na osnovu toga zatražiće od Finske da Pavkovića izruči Prištini, budući da general krajem ove godine ima pravo da podnese zahtev za prevremeno oslobađanje jer je odslužio dve trećine kazne.

"Pavkovića su u zatvoru posetili istražni sudija i tužilac iz Prištine i zatražili da ga saslušaju u svojstvu optuženog. Veruje se da su imali dozvolu Haga. Pavković je, međutim, odbio da bude saslušan. Rekao je da ne priznaje prištinske institucije i doslovce poručio: Ni mrtav neću dozvoliti da me izruče Prištini! Osim toga, Pavković zbog ovog skandala planira da se obrati i zvaničnom Beogradu i traži reakciju", objašnjava izvor blizak Pavkoviću, a prenose frankfurtske "Vesti'.

Činjenice

Ko je Nebojša Pavković
- rođen je 10. aprila 1946. u selu Senjski Rudnik
- raspoređen u Prištinski korpus 1994. godine
- preuzima dužnost komandanta Prištinskog korpusa 1998. godine
- u čin general-potpukovnika unapređen 21. jula 1998. godine
- postaje komandant Treće armije 25. decembra 1998. godine
- unapređen u čin general-pukovnika 31. marta 1999. godine
- u februaru 2000. imenovan za načelnika Generalštaba VJ
- smenjen sa mesta načelnika 24. juna 2002. godine
- dobrovoljno se predao Haškom tribunalu 2005. godine
- 2014. pravosnažno osuđen na 22 godine zatvora

Komentarišući ove navode, poznati advokat Toma Fila, koji je u Hagu branio predsednika države Slobodana Miloševića, ističe da je u pitanju 'potpuna glupost'.

Foto: AP Foto

Lazarević: Farsa se nastavlja

General Vladimir Lazarević naglašava da se farsa sa tzv. Haškim tribunalom nastavlja.
- Ovog puta farsa je u funkciji daljih pritisaka Prištine i njihovih mentora sa Zapada. Svašta general Pavković ima da kaže o zločinima Zapada i njihove terorističke pešadije, a to je delom izneo u svojim knjigama. Istina je da taj nelegalni sud nije dokazao nikakvu krivicu Pavkovića, pa je razumno upitati kako onda neki tamo sud u Prištini može uopšte da mu sudi za navodne zločine - naglašava Lazarević.

- Pavković jeste i dalje pod ingerencijom Haga, iako je u Finskoj pošto tamo samo služi kaznu. Finska, međutim, u njegovom slučaju ni o čemu ne odlučuje, što znači da su ova dvojica Albanaca verovatno imala dozvolu Haga da dođu kod Pavkovića. Lažna država Kosovo nije članica Interpola, te svakom njihovom poternicom Tači i Haradinaj mogu samo da obrišu zadnjicu. Na drugoj strani, Finska je priznala Kosovo i to bi možda mogao da bude problem... Pravno je potpuno nemoguće nekome suditi dvaput za isto krivično delo, ali ovde je danas sve moguće jer je Zapad mnogo puta pokazao duple aršine - upozorava Fila.

Branio otadžbinu

Bivši oficir JNA, pukovnik Veselin Šljivančanin ocenjuje da je pravi skandal to što su Finska i Hag uopšte dozvolili predstavnicima lažne države da se pojave i zatraže saslušanje Pavkovića.

- Pavković je, kao i svaki drugi oficir naše vojske, branio svoju otadžbinu. Suđeno mu je i dobio je kaznu, a veliko je pitanje da li je presuda pravedna. Umesto da ga puste kući, u svoju otadžbinu, sada dozvoljavaju ovaj skandal i izmišljaju neke nove zločine. Još je gore ako žele da ga ponovo osude za nešto za šta je već osuđen! Nadam se da će na kraju ipak pravda pobediti i da će se Pavković vratiti kući - zaključuje Šljivančanin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pravda

pre 4 godine

Kosovo i Metohija nije medjunarodno priznata drzava niti je clan Interpola pa kako uopste moze zapad da to ignorise. Na osnovu kojih medjunarodnih sporazuma moze pokrajina jedne drzave da uopste trazi saslusanje ili izrucenje nekog kome se sudilo i ko je svoje skoro odsluzio? Ili medjunarodni zakoni i Rezolucije vaze za sve ili ni za koga, kakav je ovo zapadni cirkus kolorado? - Znaci li to da smo jedino mi Srbi stavjeni van svih vazecih zakona i normi ovoga sveta? Prosto da covek ne poveruje da taj isti zapad sebe naziva demokratskim a cini ovakve stvari to vise lici na aparthejd.

gaša

pre 4 godine

Sa kojim žarom se šiptari bore za tuđu teritoriju a , kod nas ima onih koji bi KiM prodali za 100€.

gaša

pre 4 godine

Sa kojim žarom se šiptari bore za tuđu teritoriju a , kod nas ima onih koji bi KiM prodali za 100€.

Giša

pre 4 godine

Ako se to desiprilika da se oslobodi cijelo kosovo na čelu sa đešom.Protjerati bagru u Albaniju i završiti sa tim ua svagda pa makar nas ostalo trećina.

Lubo

pre 4 godine

A Srbija cuti ,jugonostalgicna i raspamecena .Obuzeta rijalitijem i losim vremenskim prilikama .....

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija