• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

04.07.2019

19:30

SRPSKA NEĆE DOZVOLITI DA NJENOM TERITORIJOM PATROLIRA POLICIJA IZ FBIH: Zabranjen im je ulazak u RS zauvek, ako prekrše naređenje...

Politika

SRPSKA NEĆE DOZVOLITI DA NJENOM TERITORIJOM PATROLIRA POLICIJA IZ FBIH: Zabranjen im je ulazak u RS zauvek, ako prekrše naređenje...

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom neće izaći policija iz Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH, niti iz kantonalnih MUP jer to nije predviđeno Dejtonskim sporazumom

- U Dejtonskom sporazumu jasno piše da policija jednog entiteta, niti kantona ne može prelaziti u drugi entitet bez saglasnosti tog entiteta. Takve saglasnosti Srpske nema i neće je ni biti. Time na sve načine pokušavaju da destabilizuju Srpsku - naglasio je Dodik.

On je rekao da članovi Saveta ministara u tehničkom mandatu mogu donositi bilo kakve akte, ali da Srpska neće dozvoliti kršenje Dejtonskog sporazuma.

- To neka im je jasno zauvek - rekao je srpski član Predsedništva BiH za Glas Srpske.

Dodik je istakao da je najava Saveta ministara u tehničkom mandatu da će Ministarstvo bezbednosti sačiniti predlog sporazuma o pružanju pomoći entitetskim MUP i operativnoj saradnji u nadzoru granice i u sklopu rešavanja migrantske krize podli pokušaj da Ministarstvo bezbednosti pribavi nadležnosti koje mu po Ustavu i zakonima ne pripadaju, a da Savet ministara postane vlada.

- Tako osmišljene aktivnosti u trenucima kada treba konstituisati vlast na nivou BiH neće doprineti pozitivnoj atmosferi. Zabrinjavajuća je činjenica da predlažu takvo rešenje, a da niko nije kontaktirao MUP Srpske. Nijedno rešenje neće proći bez saglasnosti Srpske koja za takvu zamisao sigurno neće dati saglasnost - naveo je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VLADO

pre 4 godine

KOJI SI TI,JOS SAMO TREBATE DA PONOVO ZARATITE. NISTE DALEKO OD TOGA.

PREPORUKA EDAKCIJI

pre 4 godine

Hranu iz narodne kuhinje svakog dana uzme 11.250 Beograđana Prosečna plata u Hrvatskoj skoro duplo veća nego u Srbiji Rekordan rast BDP-a: Hrvatska ima 4,7% najveći rast u EU MIGRACIJSKI PREOKRET Povratak Hrvata - lani kući došlo 26.000 ljudi ''Baby boom'' Najveći plus u zadnjih deset godina: Lani u Hrvatskoj rođeno 791 dijete više nego 2017. "PREKORAČENJE OVLASTI" Smijenjen biskup koji je zabranio misu na Bleiburgu NEZAKONITA ODLUKA Slovenski sud: Thompsonov koncert nije se smio zabraniti JAHTING ORGIJE NA JADRANU: Devojke iz Srbije i BIH tražene jer se prodaju i za KOMAD NAKITA, TORBICU ILI ODEĆU! Zarade i po 35.000 evra za noć, na palubama se šmrče kokain do besvesti, tablete viagre žvaću kao bombone... NEMA EMA TAKVOG NARODA: OVO JE TAJNA HRVATSKOG NARODA I po ovome smo jedinstveni u svijetu! SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu.

304 Alka i 24 Oluja

pre 4 godine

Pa bilo bi i vreme više da Hrvati dobiju i treće slavlje svake godine nije bitno gde da li u genocidnoj tvorevini da Am,eri opet puste Oluje gde su je zaustavili kod Banja Luke ili u bratskom Kosovu samo ajde više neka neko pokrene a ne ratovat po internetu?

grof01

pre 4 godine

he he he To je već završeno :) To je teritorija države BiH a ne entiteta....a granični pojas u širini 30 KM u dubinu teritorije države kontrolištu državne agencije,konkretno Državna Granična Služba (DGS) i na državnom nivou se donosi odluka da li će u zaštitu granice doći entitetske sigurnosne agencije....završena stvar ;) Laktašenko je malo nervozan...ha? :)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija