• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2019

23:59

PUTIN U RIMU: Rusija za bolje veze sa Evropom, ali nije sve na nama

Politika

PUTIN U RIMU: Rusija za bolje veze sa Evropom, ali nije sve na nama

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u Rimu da uvek postoji mogućnost za napredak u odnosima Rusije i EU, ali je istakao da ne zavisi sve od Rusije.

- S naše strane, mi smo spremni da učinimo korake ka Evropi - rekao je Putin na zajedničkoj konferenciji za medije sa italijanskim premijerom Ðuzepeom Konteom.

- Kao što sam rekao tokom sastanka sa svojim italijanskim prijateljima, ne treba uvek da zahtevate da Rusija implementira (mirovni) ugovor iz Minska (za istočnu Ukrajinu) tamo gde to ne zavisi od nje.

Na primer, ugovor iz Minska poziva na ponovno otvaranje ekonomskih veza Donbasa i Ukrajine, ali je ukrajinski predsednik Petro Porošenko odlučio da spreči Donbas u tome. Ne možemo da se mešamo u to", rekao je Putin.


Kako prenosi Sputnjik, on je rekao i da je svestan obaveza Italije prema prema EU i NATO, ali je izrazio nadu da ce Italija ostati konzistentna u stavu o smanjivanju antiruskih sankcija i da ce raditi na obnovi veza Rusije i Evrope.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija