• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2019

16:17

(FOTO) ANTIĆ u kompaniji čiji će autobusi biti na ulicama Beograda

Politika

(FOTO) ANTIĆ u kompaniji čiji će autobusi biti na ulicama Beograda

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić obišao je danas u Kini novoizgrađenu oblast grada Landzzou, gde je smeštena kompanija "Guang Tong Nju Enerdzi" čiji che se električni autobusi do kraja godine naći na beogradskim ulicama

Naime, ta kineska kompanija je parnter "Ikarbusa" koji će krajem godine početi da proizvodi takve električne autobuse.

 - Reć je o kompaniji koja priozvodi najsavremenije elektirčne autobuse koji su u skladu sa najvišim standardima i sa najkvalitetnijim baterijama koje se pune šest od deset minuta. Sa tom baterijom, po projektu, vozilo može da izdrži do 180 kilometara, a u uslovima gradske vožnje do 100 kilometara, ssto je otprilike optimum za beogradske uslove -  rekao je Antić.

Foto: Vlada Srbije

Ministar je objasnio da je danas obišao novoizgradnjenu oblast koja je u poslednjih desetak godina iznikla u okolini grada Landzzou na nadmorskoj visini od 1.800 metara i u kojoj trenutno živi 300.000, a kada projekat bude gotov, kaže Antić, u toj oblasti živeće milion ljudi.

U toj oblasi, navodi Antić, posluje oko 200 od 400 kompanija koliko je predviđeno projektom izgradnje, a osim sa predstavnicima kompanije "Guang Tong Nju Enerdzi", ministar se sastao i sa predstavnicima kompanija "Lanssi" i "Galaks Internessnl", ali i obišao Nacionalni institut za energetska istraživanja.

Antić je kazao da je kompanija "Lanssi" jedna od vodećih svetskih proizvođača opreme za energetske projekte, rafinerije, petrohemijska postrojenja, istraživanja i bušenja nafte i gasa, koja, navodi, isporučuju celom svetu.

Foto: Vlada Srbije

 - Ova kompanija ima visok nivo interesovanja saradnje sa Srbijom i može da svoje usluge ponudi i našoj rafineriju, ali i ostalim preduzećima iz hemijskog kompleksa - rekao je Antić.

Dodao je da su sastanci dobro prošli i sa predstavnicima komapnije "Galaks Internessnl" koja je, kaže, jedna od najvećih komapnija za razvoj projekta i koja gradi veliki kompleks u okolini Landzzoua gde će živeti oko 80.000 ljudi.

I ta kompanija, navodi Antić, ima interesovanje da bude deo državne delegacije koja će posetiti Srbiju.

Foto: Vlada Srbije

Antić je u Landzzou posetio i Nacionalni institut za energetska istraživanja i kazao da je to jedna od vodećih ustanova u svetu kada su u pitanju obnovljivi izvori energije.

 - Ta institucija bez sumnje može da ostvari kvalitetnu saradnju sa našim univerzitetima i institutima. Danas smo naravili prve kontakte i mislim da che naši stručnjaci u razmeni iskustava sa ovom institucijom biti u stanju da našoj zemlji, privredi, našim energetskim kompanijama biti u stanju da pruže mnogo dobrih usluga - podvukao je Antić.

Ministar Antić nalazi se u poseti gradu Landzzou povodom nastupa Srbije na 25. kineskom sajmu za investicije i trgovinu, gde predvodi delegaciju u kojoj je oko 20 srpskih preduzeća.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Izbeglica iz Srbije

pre 4 godine

E moj skorojeviću a gde su ti srpski autobusi?????

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija