• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2019

16:30

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Đilas notorni lažov, skreće pažnju sa korupcije u koju je upleten!

Politika

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Đilas notorni lažov, skreće pažnju sa korupcije u koju je upleten!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je danas optužbe lidera Saveza za Srbiju da je falsifikao diplomu fakulteta nazivajći ih notornim lažima i izmišljotinama kojima, kako je rekao, Dragan Ðilas pokušava da skrene pažnju javnosti sa ozbiljne korupcije u koju je upleten

 

- Šta očekivati od notornog lažova Ðilasa, čoveka koji ne zna da izgovori istinu - rekao je Stefanović novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše optužbe iz SZS.

Stefanović je rekao da je sve u vezi sa njegovom diplomom čisto i regularno i da je urađeno u skladu sa zakonom, da nije išao u London i da se školovao u Srbiji po programima koji su, kako kaže, bili zakonski odobreni od svih vlada od devedesetih do danas.

- Kao što su izmišljali za moj doktorat, tako će se ispostaviti i za ovo. Ovakvim pričama pokušavaju da skrenu pažnju sa ozbiljne korupcije u koju je upleten Ðilas, što će se pokazati pre ili kasnije - rekao je Stefanović.

Dodao je da takvim optužbama Ðilas pokušava da izbegne odgovor na pitanje kako se obogatio i u kakvim je mahinacijama učestvovala njegova kompanije o čemu je, kaže Stefanović, u svojim izveštajima pisala Verica Barać.

Stefanović je naveo da je lider SZS-a u javnosti govorio da je bogatstvo stekao u Češkoj, ali je da je utvrđeno da je od poslovanja u toj zemlji zaradio 74.000 evra zbog čega se, kaže, postavlja pitanje kako je došao do 25 miliona evra.

- Toliko je Ðilas prijavio u razgovorima sa novinarima, ali pitanje je da li je i to tačno - kazao je Stefanović.

Naveo je da je kroz firme koje su bile u Ðilasovom direktnom vlasništvu i kroz one koje su bile povezane sa njima, prošlo 18 milijardi dinara i to u periodu dok je Ðilas bio na vlasti.

- Potpuno je jasno da je Ðilas svoje bogatstvo stekao zloupotrebljavajući svoje javne funkcije, a da bi izbegao odgovore na pitanja o bogaćenju, svakog dana će izmišljati nešto slično ovome - rekao je Stefanović.

Savez za Srbiju podneo je danas krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića zbog navodnog falsifikovanja diplome o osnovnom fakultetskom obrazovanju, kao i protiv članova nostrifikacione komisije sa Megatrend fakulteta, koja je diplomu nostrifikovala, saopštio je predsedavajući SzS-a Dragan Ðilas.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17