• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.07.2019

18:17

GOJKOVIĆ: Nemam ništa protiv da Čomić predsedava, ali...

Politika

GOJKOVIĆ: Nemam ništa protiv da Čomić predsedava, ali...

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je u polemici sa samostalnim poslanikom Miladinom Ševarlićem da ona nema ništa protiv da nekim sednicama Skupštine Srbije predsedava poslanica opozicione Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić, ali, kaže i da veruje da bi, ukoliko bi Čomić to prihvatila, bila izbačena iz stranke

Polemiku je pokrenuo Ševarlić pitajući Gojković kako bi se ona osećala kao opoziciona poslanica, potpredsednica Narodne skupštine, a da nije predsedavala “nijednim delom sednice”.

Gojković je podsetila Ševarlića da je u parlamentu predsedavala opoziciona poslanica SRS Vjerica Radeta i da ona nema ništa protiv da i Čomić predsedava, ali da prethodno mora da učestvuje u radu skupštine, kako bi dobila taj zadatak, te navela da bi Čomić zbog toga mogla da bude isključena iz DS.

- Ona kao poslanik DS pokušava već nekoliko nedelja da uzme aktivno učešće u odborima, u parlamentarnim delegacijama, i sami vidite šta se dešava sa njom posle samostalnog demokratskog delovanja - rekla je Gojković.

Ona je dodala da Dragan Ðilas, preko predsednika DS Zorana Lutovca i Lidera Dveri Boška Obradoviha discplinuje poslanike koji misle svojom glavom i odluče da učestvuju u radu.

- Ako vi uspete da ohrabrite Gordanu Čomić da učestvuje u radu skupštine, da se ne igra takozvanog bojkota vrlo rado ću joj ustupiti mesto da povremeno predsedava, ali mislim da vam to neće uspeti, jer ste vi politički i finansijski izgleda mnogo manje uticajni od Dragana Ðilasa, Šolaka i ostalih koji su potpuno uništili i devastirali DS -  rekla je Gojković.

Ocenila je da je zahvaljujući bojkotu DS potpuno izbrisana sa političke scene Srbije.

Osvrnula se i na izjavu Zorana Lutovca koji je komentarisao učešće Aleksandre Jerkov i Sande Rašković Ivić (Narodna stranka) u radu Ženske parlamentarne mreže, rekavši da je njihovo učešće bilo u cilju predstavljanja razloga bojkota.

Gojković je tumačeći njegovu izjavu ocenila da je uvredio žene “jer muškarci vode politiku, a žene u Ženskoj parlamentarnoj mreži rade po diktatu”.

- Ženska parlamentarna mreža je neformalno telo u kojem se okupljaju poslanice iz različitih političkih stranaka da se zajedno borimo za ravnopravniji položaj u društvu. To što je uradio Lutovac je za žene koje se bave politikom najveće poniženje - rekla je Gojković.

Ona je dodala da poslanice DS treba da razmisle, pored onog da su izbrisane Ðilasovom gumicom iz političkog života, koliko ih zapravo poštuju.

- Treba da razmisle koliko njihove kolege iz DS, i iz tog pokreta Ðilas, Jeremić, i ne znam ko tu još pripada, Šolak…I, naravno Džej, kako se kaže u pesmi, njih u suštini ne poštuju… - rekla je Gojković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Čomić predsedavala kada su oni bili na vlasti, sada na žalost nisu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija