• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pokretslobodnih.rs

11.07.2019

11:49

SERGEJ TRIFUNOVIĆ TVRDI: Srbi su u Srebrenici počinili genocid!

Politika

SERGEJ TRIFUNOVIĆ TVRDI: Srbi su u Srebrenici počinili genocid!

Podeli vest

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je danas da je u Srebrenici počinjen genocid...

 

- Na današnji dan, postalo je pravilo da se političari određuju prema genocidu koji se dogodio u Srebrenici, neki prihvataju odluku Međunarodnog suda, neki se ograđuju, pa da se onda njihove izjave komentarišu. Zamenile su se teze, ovaj dan treba da bude posvećen žrtvama, sećanju na nešto što je mračan deo istorije, što ne sme da se ponovi - rekao je Trifunović i dodao:

- Ljudi koji se danas najviše deklarišu kao patriote imaju tu tendenciju da pod parolom svog patriotizma brane najmračniju deceniju naše istorije umesto da vole svoju zemlju, i rade na tome da ljudima u njoj bude dobro. A biće nam dobro onda kad uspostavimo regionalni mir, onda kad niko sa ovih prostora ne bude posmatrao ceo jedan narod kroz vizuru postupaka pojedinaca koji su bili zločinci.

- Zato na ovaj dan želim da još jednom ukažem poštovanje žrtvama genocida, jer to jeste bio genocid, kako su definisale Ujedinjene nacije kao međunarodni zločin namernog potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa - poručio je Trifunović.

Da podsetim da blagostanje i uzajamno poštovanje ne možemo graditi bez zrelog osvrta na prošlost i konačnog otklona od zločinaca čiji su postupci imali katastrofalne posledice - zaključio je Trifunović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sudija

pre 4 godine

Kakvim sve budaletinama dajete prostor u novinama. On ne zna ni da glumi a sad izigrava experta za medjunarodno pravo. Boze spasi nas srbijanskih debila.

Čarapan

pre 4 godine

Ja mislim da Trifunović nezna šta je OGLAV. To je ono što se stavlja k...nju na glavu a pokriva oči tako da mogu da ga usmeravaju gde hoće .E to je to....

draxa

pre 4 godine

Pogledajte " Srpski film " u kome on glumi , kako blati Srbe jer su šiptari iz inostranstva finansirali taj film , jer se on oseća crnogorcem i na najodvratniji način je time predstavio Srbe u Svetu . Naravno , dobio je sve pohvale sa divljeg Zapada . Shvatićete sve ko je i kakav je on lik

Rasa

pre 4 godine

Ne nije bio po medjurnom pravu ,da si procitao izvestaj i da znas definiciju genocida ne bi tako govorio. Hag i medjunarodni sud su doneli izvestaj i izjavu a drzave same su odredile svoje zakljucke. Ispada po Sibu da je Srebrenica veci zlocin od Jasenovca,Ausvica i ostalih logora smrti u XX veku,ma da kada bi se gadjali tramvajima.

milena

pre 4 godine

Pamet ti nije jača strana , Jasenovac je genocid , Gradiška je genocid , Glinska crkva i ostale jame, užasna spodobo.

Stefan

pre 4 godine

Za ove klevetu sopstvene države mora da se ide na robiju. A hoće li se Tripun setiti na Petrovdan pobijenih Srba iz okoline Srebrenice? Bio je genocid ali samo nad Srbima - orićeve balije klale, streljale sve što su stigli: i žene i decu i starce.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija