• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2019

14:23

LINTA: Apsurdna tvrdnja da je vojska RS počinila genocid

Politika

LINTA: Apsurdna tvrdnja da je vojska RS počinila genocid

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje kao "besmislenu i apsurdnu" tvrdnju da je Vojska Republike Srpske 1995. godine počinila genocid u Srebrenici i ističe da zapadni centri moći moraju da promene politiku i pomognu da se utvrdi stvana istina o stradanjima svih naroda u ratu devedesetih

 

- Zapadni centri moći, ako zaista žele trajni mir i stabilnost i pomirenje u BiH, moraju da promene politiku i pomognu da se utvrdi stvarna istina o stradanju Srba i Bošnjaka i drugih naroda u Srebrenici i srednjem Podrinju, da se jednako poštuju sve nevino stradale žrtve iz proteklog rata i da svi oni koji su činili zločine treba da odgovaju pred licem pravde - naveo je Linta.

On smatra da je to propaganda zapadnih centara moći s ciljem da se u svetskoj javnosti dodatno opravda laž da su Srbi u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u BiH bili agresori i zločinci, a Bošnjaci nevine žrtve koje su vodile oslobodilački rat. Linta u saopštenju dodaje da izjave najvažnijih svedoka o događajima o Srebrenici u medijima i na suđenjima u Hagu jasno pokazuju da je cilj bio, ne da se utvrdi istina, već da se ispričaju što ekstremnije priče o stradanju Bošnjaka od strane Vojske Republike Srpske.

Linta ističe da je veoma važno da se u međunarodnoj i domaćoj javnosti stalno ponavlja nesporna činjenica da se Srebrenica ne može svesti samo na 1995. godinu i da su muslimanske snage, na čelu sa Naserom Orićem, od 1992. do 1995. godine izvršile brutalne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima i zapalile i opljačkale veliki broj srpskih sela i zaseoka u srednjem Podrinju.

Dodaje i da za ubijanje Srba u Srebrenici u srednjem Podrinju niko nije osuđen pred Haškim tribunalom i da je jasno da su Međunarodni sud pravde u Hagu i Haški tribunal imali zadatak da sude samo srpskom narodu.

U pitanju su, kaže, političke presude koje nemaju veze sa istinom i događajima na terenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Frajla

pre 4 godine

Istorija kaže da su nemci Ihrvati počinili monstruozane zločine za koje nikada nisu odgovarali, Pa hajde prvo to sa osudimo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija