• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

11.07.2019

19:25

MIROSLAV LAZANSKI UPOZORAVA: Amerika priziva rat na Kosovu!

Politika

MIROSLAV LAZANSKI UPOZORAVA: Amerika priziva rat na Kosovu!

Podeli vest

To što Vašington ne čini ništa za rešavanje kosovske krize govori da Amerikanci čekaju da se desi novi sukob da bi ga onda oni rešavali

Vašington mesecima unazad ništa ne čini da reši kosovsku krizu, što ukazuje na ozbiljnu sumnju da Amerikanci čekaju da se desi novi sukob u pokrajini kako bi se onda oni pojavili kao 'spasioci'!

Ovo upozorenje stiže od vojno-političkog komentatora Miroslava Lazanskog. On podseća da kosovski problem nije od juče i da ga je teško rešiti za godinu ili dve. Prema njegovim rečima, da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri u tom smeru, ali Vašington ništa ne čini po tom pitanju!

Preti kataklizma

Lazanski tvrdi da iza Prištine stoje SAD i da Albanci imaju podršku takozvane duboke države.
- Po dubini američkog aparata, posle Trampovog dolaska na vlast, nisu izvršene nikakve promene. Njima je takozvano Kosovo čedo, oni su to stvorili... Veliki pomak je sada to što se uopšte govori o Kosovu i Metohiji. Mi smo ga ponovo vratili u žižu interesovanja, pa sada hajde da vidimo gde je rešenje. Kosovski problem nije od juče i teško ga je rešiti za godinu ili dve. A da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri. Ja se bojim jedne druge stvari, da Vašington nije zainteresovan dok se ne desi neka kataklizma, dok ne padne krv! A onda posle svakog rata morate sesti i razgovarati, potpisati neki mir... - upozorava Lazanski.

Foto: Tanjug

PRETNJA MIRU Šiptarski teroristi u uniformama
ILIR DEDA
'SKUPŠTINA KOSOVA'

Evropska unija nema kredibilitet da vodi dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. Dijalog je neko vreme mrtav i trebalo bi ga obnoviti.

Komentarišući ove navode, pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da je Kosovo deo Srbije i da Priština treba sve da učini kako bi se nastavio dijalog sa Beogradom i na kraju rešio problem.
- Srpsko političko rukovodstvo želi mir i stabilnost u regionu, ali nisam siguran da li isto želi i Priština. Amerikanci nam odavno misle zlo, pogotovo posle NATO bombardovanja... Ipak, ne verujem da će izbiti neki novi sukobi, jer svako pametan mora misliti na mir. Srbiji je dosta ratova i žrtava, ali sam isto tako siguran da će Beograd braniti svoju otadžbinu i svoj narod na Kosovu. Ukoliko bude novih sukoba, nema dileme da će nas to sve odvesti na stranputicu. I Srbe, i Albance, i sve ostale - upozorava Šljivančanin.

Hoće 'veliku Albaniju'

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, na drugoj strani, ocenjuje da Priština i Tirana istovremeno rade na nasilnom prisajedinjenju Kosova Albaniji.
- To je bio cilj svih režima u Tirani. Tirana je formirala terorističku OVK kao udarnu pesnicu za realizaciju tih ciljeva, da se otme deo naše teritorije, i sada pokušavaju da dovrše posao. Prištinu ne zanima međunarodna saradnja, zanima ih to samo u kontekstu podizanja kapaciteta samoproglašene države, da ih što više država prizna. Njihov cilj jeste da se stvori 'velika Albanija' i da se njena zastava zavijori na vrhu Kopaonika. Ta politika ima sledbenike u državama koje su priznale Kosovo, jer u regionalnoj kampanji Albanije učestvuju i još neke susedne zemlje - zaključuje Drecun.

DONALD TRAMP OBJAVIO RAT PUTINU U SRBIJI! Kreće velika američka ofanziva na našu državu!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 4 godine

Iskustva nam ne dozvoljavaju naivnost,zato nakon krsenja rezolucije i sporazuma od strane shiptara,ostaje da inicijativom sa RF i Kinom tražimo resavanje mirnim putem u UN i sa obezbedjivanjem procesa na terenu uključivanjem snaga UN . Naravno nakon iskustava u RSKrajini ,zahtevati bezbednosne snage UN u kojima su snage RF i Kine na ternu.Snage u kojima su članice NATO ne bi smele ni da budu na terenu,jer da je pravde ,treba da ih se tretira kao jednu od strana u sukobu zato sto nisu obezbedile saglasnost u UN za bombardovanje i sukob 1999.g .Ovo bi trebalo da vrati ne samo ovaj sukob u vode medjunarodnog prava nego i ceo svetski poredak.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija