• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2019

11:11

(VIDEO) DAČIĆ OBJASNIO: Kvazi elita je besna na Vučića, JER IM JE REKAO ISTINU U LICE!

Politika

(VIDEO) DAČIĆ OBJASNIO: Kvazi elita je besna na Vučića, JER IM JE REKAO ISTINU U LICE!

Podeli vest

Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka nikada nisu podsticale podele u Srbiji i nipodaštavale političko opredeljenje bilo kog građanina, kaže lider SPS-a Ivica Dačić.

 

On je za TV Pink rekao da je nipodaštavanje dolazilo od dela opozicionih stranaka koje smatraju da su daleko iznad većine koja glasa za SNS i SPS.

- Ne može 300.000 glasova, koje neko dobije, da vredi više od milion ili milion i po glasova koje dobije neko drugi. Ta vrsta mržnje prema svima koji se ne slažu sa njima pogađa svakoga - naglasio je Dačić.

Kaže da kroz torturu prolazi svako ko pohvali rad predsednika Aleksandra Vučića, ali i predstavnici dela opozicije koji su protiv bojkota parlamenta ili protiv toga da Boško Obradović, kao krajnje desna stranka, vodi opoziciju.

- Nisam video da ih je nešto toliko pogodilo kao tekst Aleksandra Vučića zbog toga što je dirnuo u samu suštinu problema, a to je da postoji jedna vrsta kvazi elite koja je sama sebe proglasila za elitu, jer niko ih za to nije izabrao - naveo je Dačić.

OVO MORATE DA PROČITATE! Vučić samo jednim tekstom srušio 30 godina njihove hejterske politike!

O kosovskom pitanju, dodaje, današnja elita izjasnila bi se na različite načine, jedni bi rekli da treba "pustiti Kosovo", drugi da je izdajica svako ko dozvoli podelu, dok bi treći rekli da je njihov predlog pomirenje.

- Pomirenje je filozofski pojam koji u praktičnom smislu ne rešava pitanje Kosova. Nikakav problem nije da se mi pomirimo, ali da li će da se reši pitanje Kosova? U ovom trenutku to je najvažnije pitanje jer nam od toga zavisi evropska budućnost - zaključio je Dačić.

Foto: printsvreen

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je na nesporazum sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim stavljena tačka i da je u pitanju bila loša interpretacija njegove izjave.

Dačić je naveo da je reagovao kada su mediji preneli da Borisov upozorava budućeg šefa evropske diplomatije Žozefa Borela, koji još nije izabran, da ne može da zastupa stav Španije, već mora da ima u vidu stav cele EU, da je Kosovo nezavisno.

- Takva izjava implicira da EU priznala nezavisnost Kosova, a u Uniji ne postoji konsenzus oko toga, jer pet zemalja nije priznalo Kosovo. Ja sam na takvu izjavu morao da reagujem - naglasio je Dačić za TV Pink.

Dodaje da je ostao pri svom stavu sve dok mu bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva nije objasnila da je Borisov rekao da novi šefa evropske diplomatije mora da ima u vidu i stav drugih zemalja po pitanju Kosova, a ne samo Španije iz koje dolazi.

- Rekao sam da ne želimo da kvarimo odnose sa Bugarskom, ali ako je neko naš prijatelj on treba da ima u vidu, da razume koliko je Kosovo važno za Srbiju. Nije Borisov govorio o kvotama za Vimbldon ili kvalitetu sira u Srbiji u pregovaračkom procesu sa EU, već o teritorijalnom integritetu Srbije - naveo je Dačić. 

DAČIĆ PORUČIO: EU mora da prestane da se ponaša KAO MONASI SA TIBETA!

Prijatelji, rekao je, ne dosoljavaju ranu koja postoji, već imaju razumevanje jedni za druge, te da se Srbija prema Bugarskoj tako ponaša.

Za budućeg šefa evropske diplomatije Dačić kaže da treba da se pridržava stava EU da je Kosovo statusno neutralno- zvezdica i fusnota, što znači da nije priznato kao država, već da se radi o teritoriji.

Koliko vlast u Prištini neozbiljno tretira sve potpisane dokumenta, kako kaže, najbolje govori to što se nisu pojavili na nedavniom skupu "Proces saradnje jugoistočne evrope" (PSJIE) koji je bio u BiH, jer su organizatori želeli da ih predstave kao Kosovo sa zvezdicom.

Foto: printsvreen

Podseća da je još Borko Stefanović sa Prištinom 2012. godine potpisao dogovor o regionalnom predstavljanju samoproglašenog Kosova sa zvezdicom i fusnotom i da je Kosovo tako predstavljano na svim skupovima PSJIE i na skupu koji je bio 2015. godine u Albaniji.

- Možda neko misli da se zvezdica istopila pošto je globalno zagrevanje, kao što je Atifete Jahjaga tada govorila kada je potpisan sporazum. Kosovo preuzima predsedavanje od BiH i ako neće to da poštuje unapred mogu da kažem da njihovo predsedavanje neće biti uspešno jer zemlje koje nisu priznale Kosovo neće učestvovati na skupu ako se prekrši statusna neutralnost - zaključio je on.

POGLEDAJTE GOSTOVANJE IVICE DAČIĆA NA TV PINK:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Ma pustite te elitne budale,nego radite svoj posao,po tom i ostalim pitanjima.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija