• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

12.07.2019

19:12

SKANDAL NA TV N1! USRED SRBIJE VODE NAJCRNJU KAMPANJU PROTIV SRBA! Šolak i Đilas žigosali Srbe kao genocidne!

Politika

SKANDAL NA TV N1! USRED SRBIJE VODE NAJCRNJU KAMPANJU PROTIV SRBA! Šolak i Đilas žigosali Srbe kao genocidne!

Podeli vest

U specijalnom programu tajkunske televizije Srbi čak optuženi da su "genocid" nad Bošnjacima započeli sredinom osamdesetih godina prošlog veka!?!

Televizija N1, čiji je suvlasnik tajkun Dragan Šolak, a koja radi pod direktnom kontrolom lidera SZS tajkuna Dragana Đilasa, žigosala je čitav srpski narod kao genocidan!

U skandaloznoj specijalnoj emisiji, emitovanoj u sredu uveče, povodom 24. godišnjice zločina u Srebrenici, N1 je u studiju okupio sagovornike koji su se utkrivali u gnusnim lažima na račun Srba. Najdalje je ipak otišao hrvatski istoričar Ivo Goldštajn.

Ivo, ne govori krivo

Goldštajn je, ne trepnuvši, optužio Srbe da su genocid sprovodili još od osamdesetih godina 20. veka (!?!).

- Govori se stalno o genocidu u Srebrenici. Ja bih radije govorio o genocidu u Bosni i Hercegovini. Naime, genocid nije počeo u Srebrenici, to je bio samo vrhunac genocida. Nije počeo 1995, već krajem osamdesetih godina. Sam proces izvođenja genocida nije počeo 1995, počeo je dosta ranije, naročito s prvim masakrima u Prijedoru, Zvorniku, Foči... - rekao je Goldštajn, inače univerzitetski profesor. On je, govoreći o slučajevima genocida u 20. veku, pomenuo nacistički genocid nad Jevrejima (Holokaust) i genocid nad Jermenima u Otomanskoj imperiji, ali je naravno "zaboravio" da spomene genocid počinjen nad Srbima, Romima i Jevrejima u ustaškoj NDH!

Žestoka kampanja EU i SAD protiv Srbije

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini i evropski komesar za proširenje Johanes Han juče su žestoko udarili na Srbiju zbog Srebrenice, tvrdeći da se mora okončati negiranje navodnog genocida.

"Nema mesta zapaljivoj retorici, poricanju, revizionizmu i veličanju ratnih zločinaca. Pokušaji prekrajanja istorije u BiH ili ma gde drugde su neprihvatljivi", rekli su u zajedničkom saopštenju Mogerini i Han, a sličan stav ponovio je i ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib.

Konačno, i američki državni sekretar Majk Pompeo poručio je da se "američki narod pridružuje građanima BiH u odavanju počasti i sećanju na više od 8.000 nevinih žrtava u Srebrenici"!?!

- Ovo bolno poglavlje u evropskoj istoriji ne sme se nikada poreći niti zaboraviti. Stojimo uz one koji i dalje traže pravdu.

Ništa bolji od njega nisu bili ni drugi sagovornici ove sramne višesatne emisije, u kojoj je po ko zna koji put ponovljena mantra o genocidu u Srebrenici iako ovaj zločin ni slučajno ne može da bude okarakterisan kao takav.

Skandaloznoj kampanji N1 juče se, očekivano, pridružio i lider PSG, glumac Sergej Trifunović, ocenom da 11. jula treba da se sećamo žrtava genocida.

- Taj 11. jul treba da bude posvećen žrtvama i sećanju na mračan deo istorije koji ne sme da se ponovi. Želim da još jednom ukažem poštovanje žrtvama genocida, jer to jeste bio genocid, kako su ga definisale UN kao međunarodni zločin namernog, potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa - naveo je Trifunović.

Na drugoj strani, lider SRS Vojislav Šešelj kaže da je strašno to što TV N1 propagira antisrpsku politiku usred Beograda i Srbije.

A samo u Sarajevu od 1992. do 1995. ubijeno 8.255 Srba

Najmanje 8.255 Srba svih uzrasta, među kojima i žene i deca, ubijeno je u Sarajevu od 1992. do 1995. godine, utvrdio je Institut za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku. Za taj zločin niko do sada nije odgovarao.

- Šta ćemo sa hiljadama zaklanih Srba u Sarajevu od 1992. do 1995. godine? Neko bi i za to morao da odgovara - upitao je juče advokat Branislav Tapušković.

Zanimljivo je da je još sredinom 1994. godine objavljena knjiga "Hronika našeg groblja" Milivoja Ivaniševića, prema kojoj je do tog momenta u rejonu Srebrenice ubijeno čak 2.679 Srba. Među njima najmlađi je bio Vladimir Gajić (4), a najstarija Mara Božić (84).

- Ti ljudi su najgori šljam i ološ. Nemaju u sebi nikakvog morala niti intelektualnog poštenja. Niko od njih nikad nije uzeo u ruke konvenciju o genocidu. Pa oni čak i ne znaju šta je definicija genocida. Ovo što rade - rade jer žele da se srpskom narodu na grbaču stavi najteža optužba, a genocid je zločin nad zločinima. Naglašavam, nema nikakvog elementa genocida koji se može vezati za Srebrenicu - ističe Šešelj.

Šta ćemo s našim žrtvama

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje kao besmislenu i apsurdnu tvrdnju da je srpski narod počinio genocid.

- Ovo je propaganda zapadnih centara moći sa ciljem da se u svetskoj javnosti dodatno opravda laž da su Srbi u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u BiH bili agresori i zločinci, a Bošnjaci nevine žrtve koje su vodile oslobodilački rat. Važno je da se u međunarodnoj i domaćoj javnosti stalno ponavlja nesporna činjenica da se Srebrenica ne može svesti samo na 1995. Muslimanske snage, na čelu sa Naserom Orićem, od 1992. do 1995. godine izvršile su brutalne zločine nad hiljadama srpskih civila, ali o tome niko na N1 nikada ne govori! - zaključuje Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
veki

pre 4 godine

ja taj kanal sam davno izbrisao niti znam nekog ko ga gleda.

Lazni Bot

pre 4 godine

I treba samo Pink gledati dok se mozak ne pretvori i kašu.

Penzionerj

pre 4 godine

Gde su javni tuzioci. To je fasizam nad Srbijom. Ocistite pravosudje, jednom.

sike

pre 4 godine

Najcrnje pranje od zlocina cini zapad sa svojim vodjom.Pa ko je razbio Jugoslavij?.Ozvanicio otcepljenje Slovenije i Hrvatske? Hitlerov "omladinac" i pri kraju rata novi clan SS-a.Planski izazvan rat sa zlocinima koji ce ostati vecna prepreka za zajednicki zivot.Proucimo istoriju naj opasnijih zapadnjaka i bice nam sve jasno.Nekad bio "divlji zapad" samo na teritoriji genocida,a sada na skoro celom i evropskom zapadu.

eki

pre 4 godine

Kako nije niko odgovarao?, Zar monstruozni doktor K.R nije osuđen na doživotnu robiju zbog terorisanja Sarajlija , između ostalog?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija