• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug, Kurir

12.07.2019

19:02

SKANDAL U BRISELU! OGLASIO SE SRPSKI GENERAL NAKON NAPUŠTANJA SASTANKA ZBOG TZV. KOSOVA! Bandić: Ne pristajemo na zloupotrebe!

Politika

SKANDAL U BRISELU! OGLASIO SE SRPSKI GENERAL NAKON NAPUŠTANJA SASTANKA ZBOG TZV. KOSOVA! Bandić: Ne pristajemo na zloupotrebe!

Podeli vest

Reakcija naše delegacije bila je jasno iskazana, odlučna i u skladu sa politikom predsednika i vrhovnog komandanta i instrukcijama ministra odbrane, rekao je general Predrag Bandić, šef delegacije Srbije na sastanku o normalizaciji vazdušnog saobraćaja na Balkanu koji je napustio ovaj sastanak u Briselu zbog pokušaja predstavnika Prištine da zloupotrebi učešće na skupu

-Predstavnici tzv. ''Kosovskog ministarstva odbrane'' i ''Kosovskih vazduhoplovnih vlasti'' pokušali su da zloupotrebe sastanak radi promocije sopstvene jednostrano proglašene nezavisnosti i bezbednosne strukture koju čak ni NATO formalno ne priznaje, kako bi skrenuli pažnju sa nove inicijative koja šteti njihovoj percepciji ostvarene ''državnosti'' i eventualno izazvali neuspeh razgovora koji im ne ide u prilog - rekao je Bandić.

On je rekao da je podrška Albanije nastupu Prištine u Briselu nespojiva čak i sa postojećom politikom NATO i "potvrda politike stvaranja velike Albanije".

-Pre napuštanja naša delegacija je dva puta upozorila na zloupotrebu sastanka i zahtevala adekvatno predstavljanje ukazujući na odredbe Rezolucije SB UN 1244 koja je obavezujuća za sve učesnike razgovora - rekao je Bandić.

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je šef delegacije Srbije na sastanku o normalizaciji vazdušnog saobraćaja na Balkanu, koji je održan u Briselu, general Predrag Bandić izrazio oštar protest, a zatim i napustio sastanak, jer su predstavnici privremenih institucija u Prištini zloupotrebili učešće na skupu i iskoristili ga za pokušaj promovisanja nezavisnosti tzv „Kosova" i njegovih nepostojećih institucija"

-Ovakav postupak reakcija je delegacije Republike Srbije na nastup delegacije privremenih institucija u Prištini, jer je uslov bio da na navedenom sastanku ta delegacija bude obeležena samo imenom i prezimenom, posebno imajući u vidu da je skup organizovan od strane NATO, koji kao organizacija ne prepoznaje takozvano „Kosovo" - precizira se u saopštenju ministarstva.

(FOTO) ULAGANJE U STUB SRPSTVA NA KiM! Đurić: Država pomaže razvoj svakog srpskog sela i varošice, NEMA ODUSTAJANJA I PREDAJE!



Kako se navodi, šef delegacije privremenih institucija u Prištini, za koga nije ni bilo planirano da se na skupu obrati, nakon što mu je odobreno da se ipak obrati, umesto da govori o temi sastanka, to vreme je pokušao da iskoristi za promovisanje nezavisnosti takozvanog "Kosova", nakon čega je vođa srpske delegacije oštro protestvovao i sastanak napustio.

Sastanak je, nakon napuštanja naše delegacije, vrlo brzo i završen, piše u saopštenju.

-Napominjemo da je reč o nezabeleženom skandalu kojim Priština pokušava da izazove sukobe, kao i pokušaju legalizacije stvaranja velike Albanije - ističe se u saopštenju.

ĐURIĆ: Albanija poligon za plasiranje lažne države!



Brigadni general Predrag Bandić inače je šef Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO i ujedno je bio vođa delegacije Srbije na 23. sastanku Inicijative za normalizaciju vazdušnog saobraćaja iznad Balkana koji je održan u Briselu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Nema šta da traži srpski general sa teroristima.

Mihajlo

pre 4 godine

A sta trazi taj izdajnik na sastanku NATO ?! Nabijem mu ga kevi u usta

lence

pre 4 godine

iz teksta se zakljucuje da je nato kriv jer su njihovi generali dopustili da siptari pricaju.

miroslav moric

pre 4 godine

smesno da nije zalosno.da vi generale vas nas vrhovni komadant da vi ste krivi sto siptati uopste postoje na takvim sastancima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija