• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2019

21:04

HARADINAJ VIŠE NE ZNA GDE UDARA! Dačić: U Berlinu se videlo kako Priština poštuje ulogu Francuske!

Politika

HARADINAJ VIŠE NE ZNA GDE UDARA! Dačić: U Berlinu se videlo kako Priština poštuje ulogu Francuske!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić večeras je prokomentarisao izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaj o ulozi Francuske u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine, ironično primetivši: Vidim koliko Haradinaj poštuje ulogu Francuske

Pojasnio je da se to videlo i prilikom nedavnog sastanka u Berlinu, te poručio da je poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji u svakom slučaju dobra poruka i za Prištinu, s obzirom da on ne ide tamo već dolazi u Beograd.

-Vidim koliko Haradinaj poštuje ulogu Francuske. Oni više ne znaju gde udaraju - rekao je Dačić gostujući na Prvoj TV i ispričao kako se Haradinaj poneo na sastanku u Berlinu, omalovažavajući, kako je naveo, i Merkelovu i Makrona. 

DAČIĆ: Poseta Makrona važna za sveukupnu političku poziciju Srbije!



-Oni su mu u jednom momentu rekli: ''Ukinite takse, a mi ćemo da obezbedimo da se ukinu vize'' našta je Haradinaj rekao ''A ko će to nama da garantuje?'' - rekao je Dačić i dodao da je Haradinaj time pokazao da Makron i Merkelova za Prištinu nisu nikakva garancija.

Dačić je ocenio da se Haradinaj ne bi tako ponašao da "nema neku zaleđinu iza sebe" i dodao da je pitanje ko ustvari želi da stvarno dođe do napretka u dijalogu između Beograda i Prištine.

-Dajte da prvo počnemo da se ponovo vode pregovori, a ne da se ovako Priština ohrabruje da stalno vrši neke jednostrane akte - rekao je Dačić.

(FOTO) SRBIJA I FRANCUSKA NA PUTU DA POSTIGNU VIŠE NIVOE SARADNJE! Vučić: Imaću čast da sutra poželim dobrodošlicu Emanuelu Makronu!



Na prijemu u francuskoj ambasadi u Prištini, povodom Dana pada Bastilje, Haradinaj je rekao da je uloga Francuske u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine sve veća i pozvao Makrona da se još više angažuje na rešavanju tog pitanja.

-Koristim ovu priliku da zahvalim na tome i pozovem francuskog predsednika da se još vise angažuje na rešavanju ovog pitanja. Ono što je sada potrebno jeste pronalaženje okvira za uzajamno priznanje postojećih granica između Kosova i Srbije, koje je ključno za dalji dijalog - rekao je Haradinaj. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17