• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: RINA

16.07.2019

17:00

(VIDEO) BEDNO, BEDNIJE, BOŠKO... Obradović molio Makrona da ga primi, a sad ga vređa!

Politika

(VIDEO) BEDNO, BEDNIJE, BOŠKO... Obradović molio Makrona da ga primi, a sad ga vređa!

Podeli vest

Koliko su lideri Saveza za Srbiju nedosledni više nije potrebno trošiti reči, ali današnji gest Boška Obradovića pokazuje da i od jadnijeg uvek može gore. Nepuna 24 sata nakon što je predsednik Francuske Emanuel Makron saopštio da je odbio sastanak sa srpskom opozicijom, Obradović se obrušio na njega uvredama. Da nije tužno, bilo bi smešno jer je upravo Boško sa svojim koalicionim partnerima preklinjao Makrona da ih primi

- Francuski predsednik Emanuel Makron, iako je u Srbiji dočekan uz veliko gostoprimstvo, juče je napravio grub previd govoreći o dve države koje bi trebalo da postignu sporazum. To je uvreda za nas kao domaćine, jer on očigledno tretira deo naše teritorije kao posebnu državu”, izjavio je lider Dveri Boško Obradović.

On ističe da je dobro upoznat sa istorijom odnosa između Francuske i Srbije i da je optimista koji očekuje od ove posete poboljšanje odnosa, ali da nije naivan i da ne može zaboraviti sve što se dešavalo prethodnih decenija.

- Zajednička istorija nas vezuje, ali poslednjih decenija Frnacuska je bila uvek na suprotnoj strani od Srbije, bombardovala nas je, a i priznala nezavisnost Kosova. Kad je bilo obeležavanje stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, naš predsednik nije dobio mesto koje je Srbija zaslužila kao jedan od savaznika. Stavljeni smo u drugi plan, a oni koji su bili na suprotnoj strani sad su njihovi miljenici - izjavio je Obradović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vojo

pre 4 godine

Nisam ni za Obradovića ni za opoziciju, ali to što je rekao je istina. Makron se prodaje za prijatelja, a pravi prijatelj bi se izvinuo za bombardovanje i privremeno povukao priznanje Kosova dok se ne definiše status i dok se ne završi dijalog. Sve ostalo je limunada. Mada, bolje je ne imati Francusku za otvorenog neprijatelja, a i bolje je bar malo poboljšavati odnose...

mirko123

pre 4 godine

Jadno što Kosovo ne smatra državom, a evroradikali?

Jovan

pre 4 godine

Informeru, vaši komentari na račun svih koji nisu podrepaši , prelaze sve norme zdravog razuma.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija