• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2019

11:10

(VIDEO) MAKRONOV GOVOR NA SRPSKOM IZNENADIO I ORGANIZATORE! Nikola Selaković otkrio nepoznate detalje posete predsednika Francuske!

Politika

(VIDEO) MAKRONOV GOVOR NA SRPSKOM IZNENADIO I ORGANIZATORE! Nikola Selaković otkrio nepoznate detalje posete predsednika Francuske!

Podeli vest

Govor francuskog predsednika Emanuela Makrona na srpskom jeziku nije iznenadio samo okupljene građane, već i one koji su učestvovali u organizaciji događaja, rekao je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković i dodao da su očekivali samo nekoliko kurtoaznih rečenica na srpskom, ali da je Makron postigao neverovatan efekat

 

On je za RTS rekao i da saradnici predsednika Srbije, koji su učestvovali u organizaciji posete Emanuela Makrona Beogradu, nisu znali da će francuski predsednik održati govor na srpskom jeziku.

- Očekivali smo nekoliko kurtoaznih rečenica na srpskom, ali, kao neko ko je dugo učio francuski, mogu da kažem da je njima potreban veliki napor da bi ovakve rečenice izgovorili. Makron je uložio napor, potrudio se da nauči naše reči i postigao neverovatan efekat - rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, kod građana preovlađuje utisak ponosa zbog dolaska francuskog predsednika i što je "pokazao poštvanje prema državi, predsedniku, prošlosti i uneo nadu za nove vetrove i bolja vremena u budućnosti kada je u pitanju saradnja dve države".

Foto: Tanjug

On je podsetio na reči predsednika Aleksandra Vučića koji je sumirajući rezultate posete rekao da je snaga u mogućnosti pravljenja dobrih kompromisa za svoju državu.

- To je zalog za uspešniju budućnost i kupovinu časnog i čestitog mira. Da u budućnosti stvaramo uslove da se ljudi ovde rađaju, ovde žive i ostaju - rekao je Selaković.

Kako je ocenio, u Srbiji je postalo normalno da dolaze visoki strani zvaničnici, predsednici - Rusije, Kine, kancelarka Nemačke, premijer Japana, potpredsednik Indije.

- Zaboravili smo vremena kada su nas zaobilazili i u preletu preko naše zemlje. To je veliki uspeh ovog rukovodstva i šansa da rešavamo neke stvari kojima nismo hteli da se bavimo - rekao je Selaković.

Podsećajući da je Pariz veoma brzo priznao nezavisno Kosovo, Selaković je istakao da je Makron poslao poruku da time nije sve gotovo, da treba da se traže dijalog i kompromis.

- Uveren sam da to znači da smo dobili prijatelja koji će nas ozbiljno saslušati, suštinski poštovati i, nadam se, pomoći nam u rešavanju ovog problema - zaključio je Selaković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Abe

pre 4 godine

Neću da pišem komentar jer miga nikada ne objavite, mada nikad nisam bezobrazan, uvredljiv, ne psujem, ali vi jok.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija