• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

17.07.2019

19:23

OVAJ JE ODLEPIO! LIDER OPOZICIJE UVODI DELIKT MIŠLJENJA! Đilas: Sud Vučiću da zabrani da priča!

Politika

OVAJ JE ODLEPIO! LIDER OPOZICIJE UVODI DELIKT MIŠLJENJA! Đilas: Sud Vučiću da zabrani da priča!

Podeli vest

Tajkun Dragan Đilas podneo tužbu u kojoj traži da sud donese privremenu meru i zabrani AleksandruVučiću da govori o njemu. Traži zabranu i za Anu Brnabić, Gorana Vesića, Nebojšu Stefanovića. Pozvao se na presedan iz Poljske, kada je tamošnjem premijeru zabranjeno da govori "neistine" o opoziciji

Lider Saveza za Srbiju tajkun Dragan Đilas, verovali ili ne, traži od suda da ućutka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zabrani mu da priča o njemu!

Đilas je podneo tužbu u kojoj traži da sudije donesu privremenu meru i zabrane Vučiću da "iznosi laži o njemu". Istu meru traži i za premijerku Anu Brnabić, zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, ministra policije Nebojšu Stefanovića... Đilas se poziva na presedan iz Poljske, kada je premijeru ove zemlje bilo zabranjeno da govori "neistine" o opoziciji (vidite okvir).

Neka objasni milione

Đilas kaže da je "kampanja vlasti" protiv njega prešla sve granice i da je u petak podneo tužbu protiv Srbije.

Spasić: Traži cenzuru, boli ga istina

Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da se Đilas uživeo u ulogu "belog medveda".

- Ne shvata da u Srbiji ima savesnih sudija, koje ni u kom slučaju neće zabraniti pravo na govor. Đilasov zahtev je pokušaj zloupotrebe pravosuđa. Zaboravio je da na njegove laži niko nije sudski tražio cenzuru, kao i da postoji pravo na odgovor. Traži cenzuru jer ga istina boli - ističe Spasić.

 

- U njoj sam izneo da laži koje protiv mene iznose Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i drugi funkcioneri ugrožavaju moju bezbednost. Tražio sam da se izrekne privremena mera kojom bi se zabranilo da nastave da iznose laži protiv mene. U Poljskoj je to bilo omogućeno. Takva mera je izrečena tamošnjem premijeru. Ajde da vidimo da li to može da se zaustavi na ovaj način. Ako ne može, borićemo se na drugi način - rekao je Đilas, dodajući da je centar kampanje protiv njega predsednik Vučić.

- Zatim kroz izjave kampanju vode Goran Vesić, Stefanović, Brnabićeva i cela ekipa. Zatim to preuzimaju tabloidni mediji i televizije i ponavljaju stotinu puta - naglašava Đilas.
Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, na drugoj strani kaže da će Đilas pre ili kasnije morati da objasni građanima kako se obogatio.

- Đilas se obogatio tokom bavljenja politikom. Čak 99 odsto prihoda njegove firme ostvarile su dok se bavio politikom. Kako je rastao prihod firmi, tako se Beograd više zaduživao. On je primer političara koji zloupotrebljava funkciju. Trgovao je sekundama sa RTS i Studiom B. Nema jasnijeg primera sukoba interesa, da ne govorim da je kao gradonačelnik oteo prostor u Pionirskom gradu i otvorio kuću "Velikog brata". On je poslednji čovek u Srbiji koji može nekome da govori kako da se ponaša - podvlači Vesić.

LUDILO Đilas optužio Makrona da laže!

Dragan Đilas objavio je juče fotografiju zahteva za sastanak sa Emanuelom Makronom, na kojoj stoji da je zahtev poslat 9. jula, a ne 15. jula ujutru, kako je to francuski predsednik kazao, i tako ga optužio da laže! Da stvar bude bizarnija, kasnije je SZS "spustio loptu" i saopštio da veruje da to što Makron nije dobio molbu za sastanak sa opozicijom jeste posledica "nenamernog diplomatskog nesporazuma" i da su odnosi Srbije i Francuske "važniji i trajniji od bilo koje vlasti".

 

Prema njegovim rečima, Đilas vodi kampanju jer se vidi kako je vladao i zato što se sada sprovode istrage.

- Policija istražuje Đilasovo poslovanje i jasno je zašto je nervozan i zašto želi da sakrije kriminal koji je počinio dok je bio na vlasti. Pre ili kasnije moraće da objasni građanima kako se obogatio - uveren je Vesić.

Pokazuje bahatost

Marko Matić, urednik antikorupcijskog portala "Antidot", ocenjuje da Đilas nastavlja da demonstrira bahatost.

Šta je presudio sud u Poljskoj

Đilas se, inače, pozvao na odluku Apelacionog suda u Krakovu, koji je 1. novembra 2018. godine zabranio poljskom premijeru Mateušu Moravjeckom da "širi neistine o opoziciji". Sud je Moravjeckom naredio da se izvini u tri dnevna lista, na profilu vladajuće stranke "Pravo i pravda" na Fejsbuku i na dve televizije zato što je tvrdio da opozicija, dok je bila osam godina na vlasti, nije preduzimala ništa da Poljaci dišu.

- Umišlja da je neka posebna elita, za koju važe posebna pravila i pogodnosti u javnom prostoru. Đilas nebuloznim zahtevima pokazuje da ne razume suštinu demokratije i otvorene političke debate, u kojoj je svako podložan preispitivanju. Posebno kad su u pitanju političari koji su se obogatili u vreme dok su bili na vlasti. Ispitivanje porekla bogatstva političara i zakonitosti njegovog sticanja ne samo da je pravo svakog građanina već i zakonska obaveza nadležnih državnih organa - zaključuje Matić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
herc82

pre 4 godine

Nebi bila loša nagodba od suda, ako on spomene nekog od navedenih da odma leti u zatvor! To bi bilo pošteno!!

Dule

pre 4 godine

Da je Djindjic ziv Djilas bi davno robijao jer je Djindjic vec bio naredio da se njegovi marifetluci zaustave( reketiranje, lazno predstavljanje i lopovluci), zato Djilas treba Vucica da poljubi u dupe jer je jos uvek na slobodi.

Marcco

pre 4 godine

Dobar mu presedan... a možda je mgao malo više da pročita o Poljskoj i da se obavesti kako je opozicija prošla sa tim njihovim presedanima...

pera

pre 4 godine

Eti lopurdo nisi opozicija , ti si lažov , hohštapler i bitanga.

zoran

pre 4 godine

Da tera u aps za pričanje, a lopovluk se ne važi. To ko šta mazne, neka nosi. Ne dao ga svevišnji nikom u komšiluk.

mihajlo

pre 4 godine

Đilas napravio mnogo slučajeva privrednog kriminala, država još nije preuzela adekvatne mere kazne.

sloboda

pre 4 godine

I to je sloboda govora i sloboda medija po Djilasovom misljenju. Pa neka neko objasni ovom coveku da je titovo vreme proslo pre skoro 40 godina.

Joop

pre 4 godine

Boze boze,toliko bahatosti,da se zabrani nekome da prica,(govori) e to je posledica njegovog gazdovanja i bogaćenja,sa satrapima Srbijom.

Saradžogla

pre 4 godine

Komentara 0 ... Gotovo u svim rubrikama?PRVO - Nije valjad da vas niki ne čita? DRUGO - Komentari vam ne odgovaraju kao na primer moji gde vam pišem istinu sa dobrim namerama? TREĆE - Nemate ekipu koja bi čitala komentare i odlučivala može li u javnost ili ne?NA PRIMER ... U brojnim novinama koje nisu pod šapom vlasti u banalnom tekstu ima na desetine komentara! ... Još nešto ... U zadnjem ,,Ježu,, listu za humor ne da zezaju Vučića sa aforizmima!

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija