• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2019

14:16

ÐURIĆ: Ðilasov legat poznat, ponovo hoće vlast!

Politika

ÐURIĆ: Ðilasov legat poznat, ponovo hoće vlast!

Podeli vest

Potpredsednik SNS Marko Ðurić ocenio je danas da je Srbija u vreme vlasti Dragana Ðilasa bila zemlja u kojoj su pod plaštom „demokratije" vladali kriminalci isključivo u cilju ličnog bogaćenja i urušavanja države spolja i iznutra.

 

- Rekordna nezaposlenost, uništena privreda, opljačkana država, građani bez perspektive, smanjenje teritorije odvajanjem Crne Gore i samoproglašenjem nezavisnosti Kosova, kojima su kumovali što nečinjenjem, što štetočinskim činjenjem, Beograd u dugovima - legat je Dragana Ðilasa sopstvenom narodu - saopštio je Ðurić reagujući na njegov autorski tekst u nedeljniku Vreme, saopštila je SNS.

On je ocenio da je što što je Ðilas posle sebe ostavio prazno, osim svojih bankovnih računa i u katastru upisanih nekretnina na svoje ime, koji su njegova imovina, po sopstvenom priznanju, u vrednosti od očigledno nedovoljnih 25 miliona evra.

- Sada Dragan Ðilas, koji kontroliše dobar, ali za njega nedovoljan, deo medijskog tržišta u Srbiji, u svojim medijima čistom demagogijom, lažima i jeftinim politikanstvom svakodnevno pokušava da se vrati na vlast i domogne ključa od „državne kase", obrušavajući se na one koji vode zemlju, a kojima je poverenje dalo više od 50 odsto građana Srbije.

Prema njegovim rečima, to je ono što Ðilasa najviše boli, jer je svestan da svojim bogatstvom i medijima ne može da nadomesti to što ga narod ne voli, što mu nije zaboravio svo naneto zlo, da nikakvu podršku nema među građanima, "da je rejting, njegov i njegovih sledbenika u liku saradnika kriminalaca Vuka Jeremića i nasilnika i fašiste Boška Obradovića, u konstantnom padu".

- I pored neoborivih dokaza da Ðilas bogatstvo nije, kako je tvrdio, stekao u inostranstvu, već upravo u Srbiji za vreme dok je bio na vlasti, on se usuđuje da bez ikakvog srama i bez trunke savesti priča o nečijem poštenju - navodi Ðurić.

On podseća da čovek koji je uveo rijalitije u Srbiju, kontrolisao, a i sada kontoliše dobar deo medija, "priča o slobodi štampe, o nekakvim navodnim diktaturama".

- A upravo je Ðilas poznat po tome da je, dok je bio na vlasti, bio gospodar "života u smrti", kako medija, tako i Grada Beograda i ostatka Srbije - navodi Ðurić.

Kakav je Ðilas, kaže Ðurić, govori i činjenica da ne preza ni od toga da veličanstvenu posetu Emanuel Makrona, koji je pokazao uvažavanje i poštovanje i građanima Srbije i njenom predsedniku, pokušao da iskoristi u svoje propagandne svrhe za blaćenje sopstvene države.

- Dok su strani državnici, u vreme dok je Ðilas vodio našu državu, širom zaobilazili Srbiju, a ono malo njih što je tada i dolazilo samo je isporučivalo zahteve i stavljalo našu zemlju pred svršen čin, sada kod predsednika Vučića na zvaničnom, ali partnerskom i prijateljskom nivou dolaze i predsednici Kine, Rusije, premijeri i predsednici najznačajnijih evropskih i svetskih država - ističe Ðurić.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas u autorskom tekstu u nedeljniku Vreme kritikovao je aktuelnu vlast osporavajući njene rezultate. On je, pored ostalog, izneo tvrdnje i da u Srbiji nema dovoljno slobode i demokratije, da je korupcija u porastu, a da se u medijima plasiraju lažne informacije.

On je pomenuo i napade na njegovu porodicu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Drag

pre 4 godine

Ma dajte vise uhapsite tog Djilasa! jedan ugledni tabloid INFORMER Ima toliko dokaza protiv Djilasa?sta radi tuziteljstvo,vlada, drzava?moj skromni savet Sve informacie Informera iskoristiti i Djilasa u zatvor. Bez tuziteljstva, vlade i drzave,sudstva! Kom je sudstvo jos potrebno? Kad imate u drzavi jedan ovako? Tabloid koi puca od istine,Nikad ne lazu, maksimalno se trude da transparentno izvestavaju,pripadnost druge stranke, vere, boje koze,Sex or., itd.itd.100% objektivan tabloid. samo ne diraj SNS,Vucica, Seselja i ostalu ekipu

mihajlo

pre 4 godine

Mi narod Srbije smo preživeli njihovu torturu, vladali su bez skrupula, zato i narod nije glasao za nji na prošlim izborima.

Aba

pre 4 godine

E vidi vidi vodjin ,,potrčko" a njegova diploma?

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija