• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

18.07.2019

22:10

LIDER NOVE SRBIJE VELIMIR ILIĆ POTVRDIO: Đilas vrbuje Novaka!

Politika

LIDER NOVE SRBIJE VELIMIR ILIĆ POTVRDIO: Đilas vrbuje Novaka!

Podeli vest

Srbiji neće biti bolje dok srpski teniser Novak Đoković ne prestane da se bavi tim sportom i ne uđe u politiku. On bi bio pravi predsednik, poručio Velimir Ilić. Stručnjaci: Potpuno iracionalna ideja

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas sad već otvoreno vrbuje najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića da uđe u politiku! Štaviše, Đilas planira da na narednim predsedničkim izborima kandiduje upravo Đokovića i tako se politički sakrije iza njega!?
 

Ovu šokantnu ideju o vrbovanju najboljeg srpskog sportiste potvrđuje lider Nove Srbije Velimir Ilić, saradnik lidera SZS i čovek koji je Đilasa podržao na beogradskim izborima 2017. godine. Prema njegovim rečima, Srbiji neće biti bolje sve dok Đoković ne uđe u politiku i ne postane predsednik države, jer za tu funkciju nema boljeg čoveka.

Nemaju šta da ponude


Poznatim ličnostima koji su potrebni opoziciji ne treba ta ista opozicija, niti bilo šta što bi ona eventualno mogla da im ponudi
Jelena Vukoičić, politikolog

Potez očajnika

Ilić je na konferenciji za medije, koju je na svom portalu prenela njegova stranka Nova Srbija, istakao da je Đoković pravi čovek za funkciju šefa države!?!


- Srbiji neće biti bolje dok srpski teniser Novak Đoković ne prestane da se bavi tim sportom i ne uđe u politiku. On bi bio pravi predsednik - izjavio je doslovce Ilić.


Da Đilas i njegovi saradnici zaista ozbiljno planiraju da vrbuju Đokovića za svog predsedničkog kandidata otkrio je još u maju ove godine Bojan Pajtić, bivši lider Demokratske stranke, koji je otvoreno predložio opoziciji da što pre 'sedne sa Đokovićem i razgovara o narednim predsedničkim izborima'.

Moj ugao


Smešne najave političkih gubitnika. Đoković je šampion. Njegovo ime i ugled najmanje bi trebalo opoziciji da služi kao pokriće za njihov nedostatak popularnosti i ugleda.

Dejan Vuk Stanković, analitičar

Novak Đoković se nije oglašavao ovim povodom, ali je prethodno, komentarišući Pajtićev predlog, iz PR službe proslavljenog sportiste Informeru rečeno da nemaju komentar.


- Hvala na upitu, ali Novak nije u mogućnosti to da komentariše... - rekli su nam Đokovićevi saradnici.


Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da deo opozicije, očigledno svestan svoje nemoći da na vlast dođe na izborima, sve više zapad u očaj.


- Oni sada već očajnički pokušavaju da po svaku cenu poboljšaju svoj politički rejting. U tom kontekstu bi trebalo posmatrati i ovu ideju da uz pomoć neke ugledne i poznate ličnosti dođu do veće podrške birača. Jedini 'problem' sa ovakvim inicijativama leži u tome da onima koji su potrebni opoziciji ne treba ta ista opozicija, niti bilo šta što bi ona eventualno mogla da im ponudi - podvlači Vukoičićeva.

Stefanović: Čim se pomene Đilasov novac, kreće panika


Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da policijski službenici PU za Beograd nemaju ovlašćenje da daju informacije Draganu Đilasu o istragama, već da to radi tužilaštvo. Đilas je u ponedeljak došao u Upravu policije za grad Beograd, gde je zatražio da policija od njega uzme izjavu, jer ga, kako je rekao, najviši državni funkcioneri optužuju za navodnu pljačku RTS i tvrde da je pokrenuta i istraga protiv njega. Stefanović je, na drugoj strani, rekao da tužilaštvo vodi istrage.
- Čim neko pomene Đilasov novac, odmah kreće panika i napad na Vučića i njegove saradnike - istakao je Stefanović.

Neozbiljna ideja

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, kaže da je teško ozbiljno komentarisati neozbiljnog čoveka poput Velimira Ilića.


- Ukoliko misli da će ponovo moći da kraducka, vara se. U tome mu neće pomoći ni prizivanje istaknutih sportista. Novaku želim u naredne dve godine 21. grend slem i da ga na tom putu zaobiđu bilo kakve povrede - poručuje Glišić.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ero

pre 4 godine

Ovim je opozicija Vučiću kao i svaki put dala vetar u leđa.Priznajući time da je Đoković vredniji nego Vučić.Odnosno da je Đoković broj jedan za Srbiju a Vučić broj dva a da brij 3 i nemamo.Mislim da bi se i Vučić složio pa čak pristao da lično glasa za Đokovića.Nikada nesmemo zaboravit da ste i Koštunicu proturili a onda vam nije valjao jer je za Srbiju bio.

DJOLE

pre 4 godine

NOVAK BI BIO BOLESNIJI OD SVIH POLITICARA AKO SE UMESA U POLITIKU.

Nesa

pre 4 godine

Srbiji nece da bude bolje dokle god su: velja, djilas, tadicka, sljutanovac (namerno mala slova jer velika ne zasluzuju) i slicni, na politickoj mapi vidljivi. Srbiji nece da bude bolje dokle god kvazi glumci po propadanju glumacke karijere ne traze uhljebljenje i hleb bez motike u politici. Srbiji nece da bude bolje dokle god ne pohvatamo lopove koji placaju propalice u politici zarad zastite svoje opljackane imovine. Eto veljo tada ce Srbiji da bude bolje a sa toliko fukara koliko vas ima, ni Djokovic ne moze da bude maska hostapleraju a da se ne vidi.

Samosvesna građanska

pre 4 godine

Ubeđena sam da naš najbolji teniser svih vremena i najbolji svetski teniser svih vremena neće sebi dozvoliti da se sramoti ulazeći u politički dil sa bilo kojom opozicionom strankom i bilo kojom opozicionom koalicijom koje su se pljačkanjem Srbije i njenih građana osramotile i zbog tih pljački niko normalan za njih neće glasati, pa da svi oni na sledećim izborima Novaka Đokovića predlože i podrže za predsednika Srbije. Ako Đoković ipak želi da nekome da podršku, neka podršku da Aleksandru Vučiću!

mali ficarava

pre 4 godine

Opozicionari nesposobni, Djokovic nece. Ne ostaje vam Veljo drugo nego da zatrazite odobrenje za uvoz kandidata.

mica

pre 4 godine

Pustite Noleta na miru. Toliko ste prljavi da vas nista ne moze oprati. Sad bi i Djokovica uvukli u vase kolo.

laki

pre 4 godine

pa on bi vas sve proterao sa političke scene. zabranio bi vam bavljenjem politikom. čovek neće nikad ds bude u dilu s takvima. zaboravi veljo da će novak sa vama.

rale

pre 4 godine

DZokovic je veliki sportista,veliki patriota,i nada sve posten covek.Ne vidim kako tu opozicija pronalazi sebe.Mnogi u opoziciji trbaju biti srecni i moliti se bogu da VUCIC sto duze bude na vlast,u suprotnom DZOKOVIC bih sve strpao u zatvor

Meklejn

pre 4 godine

Nemojte prenositi sta govori Velja Ilic njihov cilj cele za*ebancije je da dospu nekako u medije jer ih niko vise ne konstatuje i i ta izjava je i smisljena da bi se oni culi malo u medijima.

SS

pre 4 godine

Pa zaboravio i Ivaniševića u paketu za bolju Srbiju!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija