• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2019

07:19

DAČIĆ POSLE RAZGOVORA SA BOLTONOM: Amerika mora da izvrši SNAŽNIJI PRITISAK NA PRIŠTINU!

Politika

DAČIĆ POSLE RAZGOVORA SA BOLTONOM: Amerika mora da izvrši SNAŽNIJI PRITISAK NA PRIŠTINU!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je posle razgovora sa visokim američkim zvaničnicima u Vašingtonu da je pronalženje minog i trajnog resesenja za problem Kosova visoko na listi prioriteta spoljne politike Amerike

 - Imajući sve to u vidu, mi očekujemo još veći angažman Amerike u narednom periodu kako bi se izvršio dodatan pritisak da se ukinu takse i stvorili uslovi za nastavak dijaloga -  rekao je Dačić za Tanjug.

Šef srpske diplomatije, koji je učestvovao na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda u Vašingtonu, razgovarao je sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, vršiocem dužnosti zamenika državnog sekretara SAD zaduženog za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom i senatorom Ronom Džonson.

Foto: MUP Srbije



 - Tema svih razgovora je bila situacija u regionu, razgovori su bili izuzetno dobri. Još jednom se potvrdilo da se visoko ocenjuje pozicija Srbije vezano za dijalog sa Prištinom. Jasno se označava ko je kriv za prekid dijaloga i jasno se označava šta su budući koraci, a to znači da moraju da se ukinu takse da bi se nastavio dijalog -  rekao je Dačić 

Svi razgovori, kako je ocenio, bili su veoma korisni da bismo još jednom predstavili naše stavove da smo mi spremni za nastavak dijaloga, ali da ne prihvatamo jednostrane akte koji pokazuju da Priština ne želi bilo kakav kompromis.

Dačić je rekao i da je na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda u Vašingtonu, na kojoj su govorili i potpredsednik SAD Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo, ukazao na težak položaj Srpske pravoslavne crkve, srpskih vernika na KiM, kao i na sve zločine prema hrišhcanskim vernicima i objektima SPC na Kosovu i Metohiji.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tom

pre 4 godine

Sve je ovo njihovo maslo, neće se oni skoro smiriti.

SS

pre 4 godine

Dačiću jesi li poneo tomove knjiga o srpskoj istoriji i dokumentarce o stradanju srpskog naroda u zadnjih 100 godina.Medijski morate uz mlaku dijasporu da nastupate po SAD i upoznate naciju jer 99 % njih i ne zna gde je Srbija,pa tako se ne može pregovarati sa njima kad ne znaju gde smo i šta smo,pobogu.

arsa

pre 4 godine

"pomoći Srbiji da se odupre pritiscima Pravoslavne crkve vezane za Rusiju-rekao Hodzis".Ova rečenica dovoljno govori kako zapad misli da "pomogne" Srbiji oko Kosova.Ako smo toliko glupi da nasednemo na ovo onda i zaslizujemo to isto.Zapad gubi uticaj i na svaki način pokušava da za albance na Kosovu uzvuče na brzinu bar nešto da ne bi prošli kao srbi u Krajini.

Stojan

pre 4 godine

Oni i Britanci im govore sta da rade. Da nemaju njihovu sto postotnu podrsku sigurno to nebi ni radili. Najposle, oni su ih i podstakli na terorizam, naoruzali ih itd.....

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija