• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.07.2019

16:23

(VIDEO) HARADINAJ DAO OSTAVKU! Hag ga sumnjiči za zločine nad Srbima na KiM!!!

Politika

(VIDEO) HARADINAJ DAO OSTAVKU! Hag ga sumnjiči za zločine nad Srbima na KiM!!!

Podeli vest

Ramuš Haradnija podneo je ostavku na mesto premijera lažne države Kosovo, prenosi "Koha"

Ramuš Haradinaj podneo je neopozivu ostavku na mestu predsednika Vlade Kosova, nakon što je pozvan da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Haradinaj je na kraju sednice Vlade Kosova saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine, javlja Koha.net.

PO POTERNICI IZ SRBIJE! Uhapšen brat RAMUŠA HARADINAJA!

 

Specijalni sud je formiran radi utvrđivanja zločina koje su tokom poslednjih sukoba na KiM počinili pripadnici tzv. OVK nad Srbima i ostalim pripadnicima manjina i lojalnim Albancima, kao osumnjičeni.

On je rekao da će vlada nastaviti da funkcioniše bez vakuuma.

Haradinaj je rekao da su članovi njegovog kabineta prvi koje je obavestio o ostavci, te da će o tome zvanično obavestiti i sve relevantne institucije.

-Uvek ću ostati veran domovini... Moja ostavka je neopoziva - rekao je on.

Haradinaj je rekao da odgvornost sada prelazi na predsednika Hašima Tačija koji treba da počne konsultacije i odredi datum vanrednih parlamentarnih izbora.

-Ja nisam optužen, već sam pozvan na saslušanje - rekao je Haradinaj, koji smatra da ne zaaslužuje ovakvu realnost.

List podseća da je ovo drugi put da Haradinaj podnosi ostavku na premijersku funkciju kao osumnjičeni za ratne zločine.

Prvi put je ostavku podneo na mesto premijera nakon što je od Haškog suda 2005. optužen za ratne zločine nad nealbancima i civilima.
 

Poručio je, međutim, da će takse koje je njegova Vlada uvela na uvoz robe iz Srbije i BiH, ostati na snazi do daljeg.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deki

pre 4 godine

Hehe Makron će da mu sjedne na život zbog njegove bahatosti.

Marinero

pre 4 godine

Nista mu neverujemo, opet neka siptarska igra.

Sundjer Bob

pre 4 godine

Sta se bre lozite. Sada ce da ga oslobode i s obzirom na oslobadjajuce presude iz Haga vise niko nece moci da ga optuzi za zlocine nad civilima bice slobodan da one koji ga optuze on tuzi i naplati odstetu. Zivi bili pa videli. Nemoj da ste naivni.

Srba

pre 4 godine

Hmmmm.... da vidimo u daljem periodu sta se zapravo krije iza ovoga ??????

mladen

pre 4 godine

Samo će ga ko bajagi saslušati, ameri odmah zovnu Hag i haradinajček je na slobodici.

Milutin Vranjski

pre 4 godine

Teško žive šiptari na KiM pod američkom okupacijom. Eto, dokle su došli da im i tzv. premijer mora da da otkaz da bi otišao da prodaje semenke - u Hagu.

Rados

pre 4 godine

Od tog suda nece biti nista, ali je dovoljno da ovu facu ne gledamo vise svaki dan

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Da li je Rada Trajković malčice plakala što njen drugar haradinaj mora u Hag na saslušanje? PS: Ne verujem da će u Hagu ostati duže od trajanja saslušanja. Francuski sud ga je oslobodio, oslobodiće ga i haški.

mile

pre 4 godine

N1 i Danas, placu, po ceo dan cmizdre za Haradinajem.

darko

pre 4 godine

Ramus Haradinaj ozloglaseni bisexualac, ljubanik Medlin Olbrajt,Rubina Dzejmsa i alkosa Robina Kuka,brat najveceg krimosa na Kosovu Dauta Haradinaja, ide u Hag??? Farsa. Ide on, ali vrati ce se, vec iduceg leta eto njega u fotelji. Mafija moze sve.

SS

pre 4 godine

Kako je častan šiptar,ali lako je biti takav kad znaš da imaš zaleđinu i da od toga normalno nema ništa ,sem farse nacinemačke sa pomagačima.Srbijo prst na čelo i dobro razmisli koja je pozadina iza svega ovoga,još da su srbi složni kao što nisu ni kad su srpski interesi u pitanju.

Marko

pre 4 godine

Komentari kao da ih deca pisu. Zar mislite da ovo nije poruka za Tacija i naseg predsednika..? Mislite da Ameri jednu stranu vise vole od druge..? Oni imaju samo jedno u glavi - interes. Treba im ta teritorija i to je to. Hoce da imaju cista posla ispred sebe. Ovog su strpali u zatvor za primer i poslali poruku pomenutoj dvojici; ako se ne dogovorite isto vas ceka. Odnosno Taci u zatvor, a Vuchka ce da srushe za par nedelja. Ljudi, sa Amerima se nije igrati. Sa Rusima su se dogovorili da jedni druge ne diraju i to je kraj za pricu o Kosovu. Ameri ne potezu nista oko Krima, Venecuele, Sirije, ali ce dobiti Kosovo. Sta tu nije jasno..? Sta mislite, zasto je Vucic sazvao sastanak..?? Nece Kosovo da nas napadne. Njemu se ljulja ispod nogu. Ko zna kakav je ultimatum lichne prirode dobio. Cenim da za sledeca 2-3 meseca Kosovo je zavrsena prica, a moguce i ranije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija