• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.07.2019

16:57

DOSIJE HARADINAJ! KIDNAPOVAO, MUČIO I KLAO CIVILE! Evo zašto ZLOTVOR RAMUŠ treba da ROBIJA!

Politika

DOSIJE HARADINAJ! KIDNAPOVAO, MUČIO I KLAO CIVILE! Evo zašto ZLOTVOR RAMUŠ treba da ROBIJA!

Podeli vest

Ramuš Haradinaj podneo je danas ostavku na mesto premijera lažne države Kosovo, a Hag ga sumnjiči za zločine nad Srbima na KiM!

Haradnija je u Albaniji 1996. godine završio obuku i učestvovao u stvaranju terorističkih baza u gradovima Kuks i Tropoja.

Na Kosovo je često dolazio ilegalno, a trajno se vratio sredinom 1997, kada je s braćom Dautom i Škeljzenom organizovao terorističke napade na policiju širom Metohije.

U aprilu naredne godine postao je jedan od regionalnih komandanata OVK.

HARADINAJ DAO OSTAVKU! Hag ga sumnjiči za zločine nad Srbima na KiM!!!

 

Na njegovu inicijativu u Glođanu je formirana specijalna jedinica OVK "Crni orlovi", kojoj se pripisuje odgovornost za mučenja i ubijanja više desetina srpskih civila, čija su tela nađena u Radonjićkom jezeru i po seoskim bunarima u opštini Dečani.

Foto: AP/Photo

Vlasti u Beogradu optužile su Haradinaja da je odgovoran za mnoge zločine nad Srbima u tom delu Pokrajine i za njim raspisale poternicu.

Optužen je za masovno ubistvo Srba na području Glođana, gde je u leto 1998. na poljoprivrednoj plantaži nađeno više od 20 leševa.

Posle zvaničnog raspuštanja i demilitarizacije OVK, početkom 2000, formiran je Kosovski zaštitni korpus, u kojem je Haradinaj bio zamenik komandanta Agima Čekua.

Foto: AP PHOTO

Haški tribunal je protiv Haradinaja 4. marta 2005. podigao optužnicu, kojom ga po 37 tačaka tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, na osnovu individualne krivične odgovornosti počinjene u periodu od 1. marta do 30. septembra 1998. godine, kada je bio komandant tzv. operativne zone Dukađin (Metohija).

ŠIPTARI PUKLI SKROZ! PALA VLADA U PRIŠTINI!

 

Monstruozni zločinac, lično ubio 47 civila

Zbog zločina nad nedužnim srpskim civilima u Metohijskom kraju u toku 1998. i 1999. godine Okružni sud u Peći koji je izmešten u Leskovac je protiv Haradinaja podneo zahtev za sprovođenje istrage i raspisao poternicu, ali je on tada ostao nedostupan srpskim istražnim organima.

Od 47 Haradinajevih žrtava prepoznato je 14, dok su ostale neidentifikovane sahranjene u masovnoj grobnici u selu Piskote kod Đakovice.

Foto: AP/Reuters/Vikipedija

Zajedno sa braćom i saborcima, od aprila do septembra 1998. godine Haradinaj je, prema navodima upućenih u zločine na Kosovu i Metohiji, lično ubio 47 civila na području sela Glođane, inače njegovog rodnog mesta, zatim Rznić, Dašinovac, Gornji i Donji Ratis i oko Radonjičkog jezera, u opštini Dečani.

Foto: printscreen

Upućeni navode da je područje oko Radonjičkog jezera najbolji primer stradanja srpskih civila. U jednoj od pomoćnih kuća u blizini jezera, zatvarani su a potom i teško zlostavljani svi kidnapovani.

PO POTERNICI IZ SRBIJE! Uhapšen brat RAMUŠA HARADINAJA!

 

Oteti civili su navodno najpre mučeni strujom sprovedenom kroz pojilice za stoku, a zatim ubijani i bacani u kanal. Zatrpavali su ih zemljom, ili su kanale prekrivali betonskim pločama. U jednom od tih stratišta pronađeno je telo Zdravka Radunovića iz Peći, koji je šest godina posle smrti sahranjen na groblju u Paraćinu.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Sad je vreme da se dokaže sposobnost naših organa za prikupljanje dokaza protiv njega,kao i pritisci na osudu krvnika,kad već imaju mnogo dokaza,kako tvrde.Treba upotrebiti sva raspoloživa sredstva protiv njega i ostalim šiptarima krvnicima.

mihajlo

pre 4 godine

Bolje bi prošao da smo ga mi tada uhvatili i sudili mu, ali ipak je đavo došao po svoje.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija