• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

19.07.2019

22:24

BIH NEMA NIKAKVU EVROPSKU PERSPEKTIVU! Milovan Jovanović: Ekonomska unija Balkana spas za ceo region! Vučić postaje najveći političar u novijoj istoriji!

Politika

BIH NEMA NIKAKVU EVROPSKU PERSPEKTIVU! Milovan Jovanović: Ekonomska unija Balkana spas za ceo region! Vučić postaje najveći političar u novijoj istoriji!

Podeli vest

Milovan Jovanović, novinar i politički analitičar iz Srbije, ispričao je da Bosna i Hercegovina i regija ''čekaju novu Jaltu'' odnosno dogovor velikih sila i podelu interesnih zona

Prema njegovom mišljenju, budućnost Bosne i Hercegovine je u carinskoj uniji država Zapadnog Balkana.

-Bosna i Hercegovina je nažalost, kao uostalom i celi region poslednjih trideset godina, rezervat bede, siromaštva, kriminala i korupcije. Treba biti pošten i reći da neće biti proširenja Evropske unije sve dok se ne desi rekonfiguracija, a to će teći vrlo sporo i biće veoma komplikovano. Nesposobna, nekompetentna, korumpirana i kompromitovana administracija Unije nema moći ni snage da bilo šta uradi i promeni. Međutim, po meni, spas i budućnost čitavog regiona je u carinskoj uniji Zapadnog Balkana. To je fenomenalna ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koju je lansirao u februaru 2017. godine. Ipak, preduslov za tako nešto je sporazum Beograda i Prištine i pomirenje sa Albancima, Hrvatima i Bošnjacima. Ako uspe da sve to realizuje, Vučić bi postao najveći političar na ovim prostorima u novijoj političkoj istoriji - ispričao je Jovanović uz tvrdnju da se ''Evropska unija ne pita ni za šta''.

HITAN SASTANAK DRŽAVNOG VRHA! Vučić sa najbližim saradnicima o HARADINAJEVOJ OSTAVCI!

 

-U Bosni i Hercegovini se prepliću interesi SAD, Rusije i Turske, ali je takođe i činjenica da su Bosna i Hercegovina kao i čitav Balkan na dnu liste prioriteta Vašingtona, Moskve i Ankare. Odgovorno tvrdim da se Evropska unija ne pita ni za šta, niti će se pitati za bilo šta krucijalno. Sudbina Balkana, EU, ali i celog sveta će zavisiti od dogovora SAD, Velike Britanije i Rusije. Svi čekamo novu Jaltu i podelu interesnih zona između velikih sila - poentirao je on.

Podsećamo, premda su opšti izbori u Bosni i Hercegovini održani oktobra prošle godine, vlast na državnom i nivou Federacije još nije formirana.

Dok stranke iz Republike Srpske predvođene Savezom nezavisnih socijaldemokrata insistiraju na tvrdnji da BiH ne treba postati članica NATO-a, stranke okupljenje oko Stranke demokratske akcije insistiraju na nastavku puta ka ovom Savezu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milemalivuk

pre 4 godine

Alo Informer pa ja citam vas list zato sto niste pro-natovski I proamericki I zasto onda dajete medijski prostor ovom Nato se..nji koji je placen kao I ona Milicka da propagira Nato apetite.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija