• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2019

08:53

DA LI ĆE NEKO OPET DA UBIJA SVEDOKE?! Ozbiljno upozorenje nemačkih medija pred TREĆE SUĐENJE HARADINAJU U HAGU!

Politika

DA LI ĆE NEKO OPET DA UBIJA SVEDOKE?! Ozbiljno upozorenje nemačkih medija pred TREĆE SUĐENJE HARADINAJU U HAGU!

Podeli vest

Optužbe za ratne zločine i mafijaške aktivnosti dugo prate Ramuša Haradinaja koji je u Hagu dvaput oslobođen, nakon što su svedoci nerazjašnjeno ginuli, piše danas nemačka štampa, postavljajući pitanje da li će sada situacija biti drugačija

"Ramuš Haradinaj je umetnik političkog preživljavanja", piše berlinski Tagesšpigel. "Bez obzira da li su u pitanju ratni zločini ili mafijaške aktivnosti - nekadašnjem komandantu OVK nikada ništa nije dokazano. Za sada", navodi list.

Većina nemačkih medija prenela je da je kosovski premijer iznenađujuće podneo ostavku nakon što je dobio poziv Specijalnog suda za zločine OVK u svojstvu osumnjičenog i trebalo bi da bude ispitan u Hagu sledeće sedmice.

DOSIJE HARADINAJ! KIDNAPOVAO, MUČIO I KLAO CIVILE! Evo zašto ZLOTVOR RAMUŠ treba da ROBIJA!

"Haradinaj već ima turbulentni istorijat odnosa sa Haškim tribunalom", piše dalje Tagesšpigel. Taj sud ga je dvaput - 2005. i 2011. godine -optužio zbog ratnih zločina. 

"U oba slučaja je oslobođen. Upadljivo je pri tome bilo što su brojni svedoci ginuli na delimično nerazjašnjene načine", dodaje list.

Švajcarski "Noje cirher cajtung" podseća da se bivša glavna tužiteljka Tribunala Karla del Ponte i u svojoj biografiji žalila na "masivno zastrašivanje svedoka koje je onemogućilo valjano izvođenje dokaza".

ZEMLJO, OTVORI SE! TAČI POSLE HARADINAJEVE OSTAVKE ZBOG HAGA: Verujem u čistotu borbe OVK i visoke moralne standarde njenih boraca!

"Otvoreno je pitanje da li će novi sud bolje izaći na kraj sa ovim problemom. Dvadeset godina nakon događaja svaka optužnica počiva skoro isključivo na iskazima svedoka. Skepsu budi to što mlada institucija ima već trećeg glavnog tužioca, ali još nijednu optužnicu", zaključuje ugledni švajcarski list.

Portal hamburškog nedeljnika "Cajt" podseća da su bivši komandanti OVK Rustem Mustafa Remi i Sami Luštaku u januaru već morali da se pojave u Hagu. 

PUNA PRIPRAVNOST U BONDSTILU POSLE OSTAVKE HARADINAJA! Amerikanci jasni: Sprovodimo Rezoluciju 1244 u saradnji sa Vojskom Srbije!

"Kosovski mediji izveštavaju da bi već tokom godine mogle da budu podignute prve optužnice. Ima spekulacija da bi Haradinaj kao i predsednik Hašim Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji mogli biti optuženi", navodi "Cajt".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gago

pre 4 godine

Nece biti ubijanja svedoka jer su svi vec pobijeni.Ova ostavka je opet neka namestaljka zapada sa siptarima.Verovatno ce ovoga kvazi premijera ponovo da oslobode.

djordje

pre 4 godine

Kako ste samo promućurni vi iz inofrmera. Svedoka više nema jer ih ne želi Evropa. Svi ovi pobijeni, mogli su biti sačuvani da je želela Evropa. Sve to se ne dešava jer Evropa i Svet vole šiptare. Naravno da ih ne vole, ali im služe kao sredstvo. Nasuprot njima, Srbe, mrze jer im se ne svidja naš karakter i mentalitet. Naša promućurnost i prkos. Ne svidja im se naša srčanost i borbenost. I pitaju se: koja to šaka jada protivureči imperiji koja polako slabi. I baš zato što slabi, oni su još ranjiviji i opasniji. Zato Srbijo OPREZ. Da ne bude opet ono najgore po nas, Jer nema nas više i ko to još u Srbiji ima sinove za ratovanja i gubljenje?

SS

pre 4 godine

Nego šta će,pa kad ste tako brižni i znate sve,vi ih zaštiti te.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija