• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

20.07.2019

17:55

ZAŠTO ĆUTI RAMA?! Albanski političari utrkuju se u hvalospevima krvniku Haradinaju posle ostavke, samo od premijera Albanije - NI GLASA!

Politika

ZAŠTO ĆUTI RAMA?! Albanski političari utrkuju se u hvalospevima krvniku Haradinaju posle ostavke, samo od premijera Albanije - NI GLASA!

Podeli vest

Vodeći političari u Albaniji povodom ostavke Ramuša Haradinaja ističu da su ubeđeni u njegovu nevinost i veličaju "uzvišenu žrtvu porodice Haradinaj na oltaru slobode", dok premijer Edi Rama - ćuti

On se još nije oglasio povodom Haradainajeve ostavke, za razliku od albanskog predsednika Ilira Mete koji je ubeđen je u Haradinajevu nevinost i kaže da "ne postoji pritisak koji može da slomi državnika i nacionalnog heroja", prenosi a1on.

Lider albanske opozicije, predsednik opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša, na tviteru je napisao da "niko i ništa ne može da skvrnavi uzvišenu žrtvu porodice Haradinaj na oltaru slobode".

Za bivšeg šefa albanske diplomatije Ditmira Bušatija, Haradinaj predstavlja "primer državnika za koga je Kosovo uvek ispred svega drugog".

POSLE HARADINAJA i Krasnići pozvan u Hag! POTVRDILA SE PROGNOZA PREDSEDNIKA VUĆIČA, počeo rat među šiptarskim političarima!

Bivši albanski predsednik Sali Beriša izrazio je ogromno poštovanje zbog čina i "pravog muškog koraka" Haradinaja, navodeći da snažno veruje u međunarodnu pravdu koja, kako navodi, do sada dva puta oslobodila Haradinaja od optužnice.

Aktuelni ministar za dijasporu Albanije i bivši premijer te zemlje Pandeli Majko izjavio je da je Haradinaj podneo ostavku kao pravi državnik.

Za sada, dakle, nema reakcije albanskog premijera Edija Rame, jer, kako navodi portal a1on, njih dvojica nisu u dobrim odnosima zbog Ramine podrške ideji predsednika kosovskih privremenih institucija Hašima Tačija o promeni granica i razmenu teritorija između Prištine i Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija