• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2019

08:08

POSLE VUČIĆEVOG OBRAĆANJA POČELA HAJKA NA SRBE! Ðurić ogorčen zbog hapšenja Gorana Stanišića na Jarinju!

Politika

POSLE VUČIĆEVOG OBRAĆANJA POČELA HAJKA NA SRBE! Ðurić ogorčen zbog hapšenja Gorana Stanišića na Jarinju!

Podeli vest

Na administrativnom prelazu Jarinje u subotu u popodnevnim satima privremene prištinske institucije uhapsile su Srbina Gorana Stanišića, pod optužbom za navodne ratne zločine, saopštila je Kancelarija za KiM, a direktor Kancelarije Marko Ðurć kaže da je posle obraćanja predsednika Srbije počela očekivana hajka na Srbe

 

Prema raspoloživim informacijama, Stanišić, koji je uhapšen pred svojom suprugom i sestrom, odvezen je za Prištinu, navodi se u saopštenju.

Goran Stanišić je raseljeno lice sa KiM i od 1999. godine živi u selu Međulužje kod Mladenovca, u kom živi i Bogdan Mitrović - simbol hapšenja na osnovu tajnih optužnica Prištine i lažnih svedočenja kosmetskih Albanaca.

Stanišić je često dolazio na Kosovo i Metohiju, poslednji put pre mesec dana, i do juče nikakvih problema nije imao prilikom prelaska administrativnih prelaza, ističe direktor Kancelarije za KiM.

- Samo nekoliko sati pošto je predsednik Srbije najavio, počeo je predvidiv i očekivan pritisak i hajka na Srbe na KiM. Očigledna je namera Prištine da se, zbog poziva vođama terorističke OVK za Hag, napravi svojevrsna kontrateža, zarad smirivanja sopstvene javnosti, ali i kako bi pred međunarodnim institucijama i medijima ponovo pokušali da stvaraju lažnu sliku o Srbima kao zločincima - istakao je Ðurić.

Hapšenje Stanišića je još jedan u nizu primera zastrašivanja Srba u cilju dovršetka etničkog čišćenja južne srpske pokrajine, naročito severa Kosova i Metohije.

Svi oni kojima je to cilj moraju da znaju da ni ovaj, kao ni brojni slični raniji pokušaji, neće slomiti čvrstu volju srpskog naroda da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, uz snažnu podršku svoje države Srbije, navodi se u saopštenju.

Ðurić je najoštrije osudio hapšenje Gorana Stanišića i aktiviranje nekakvih tajnih spiskova i lažnih optužnica privremenih prištinskih institucija, i zatražio njegovo hitno puštanje na slobodu.

Kancelarija za KiM i Republika Srbija, dodao je, obezbedili su svu pravnu pomoć porodici Stanišić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
glina

pre 4 godine

znači, da ve Vučić ćuteo narod ne bi nastradao pa to gledamo već 30 godina on laprda na narod nastrada

SS

pre 4 godine

Nažalost vraćaju nam sve naše budalaštine,kad ih mi nismo pohapsili sve kad smo mogli,a što je najgore,i one zlikovce koje smo pozatvarali,prodani Srbi iz vlasti su pustili na slobodu da se sad svete.Nikad mi nećemo biti složni kad su srpski interesi u pitanju zato nam se sve ovo događa u zadnjih30 godina,tužno i žalosno Srbi.

Penzioner

pre 4 godine

A sta nas sprecava, osim morala da hapsimo siptare na granici Srbije? Kuknjavom ocigledno ne postizemo nista, potrebne su kontramere!

Saradžogla

pre 4 godine

Albanci zarobe srbina! U Beogradu se uhapsi albanac ZBOG ŠPIJUNAŽE!Kako to?Nekolicinu polako navući da budu špijuni!Kako?Zini da ti kažem? SA POKVARENIMA - POKVARENO! Naši lepotani bi samo humano,demokratski,laganica ... Da ponovim ... SA POKVARENIMA - POKVARENO!

Jadno

pre 4 godine

Šta drugo krvolocni i osvetoljubivi Siptari mogu da urade nego da se svete Srbima???

SS

pre 4 godine

Ako je tako,onda Vučić i Đurić bolje da ćute i rade,da se ne obija narodu o glavu na KiM.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija