• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2019

09:44

(VIDEO) HARADINAJEVA OSTAVKA JE FARSA DA SE ODLOŽI DIJALOG! Vulin oštro o novoj ujdurmi Prištine!

Politika

(VIDEO) HARADINAJEVA OSTAVKA JE FARSA DA SE ODLOŽI DIJALOG! Vulin oštro o novoj ujdurmi Prištine!

Podeli vest

Ostavka Ramuša Haradinaja, zbog poziva Specijalnog suda za ratne zločine na KiM da bude saslušan kao osumnjičeni, je farsa i način da se dijalog odloži i prekine, ali da se stavi teret na Srbiju, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin

 

On objašnjava da je u pitanju igra "za unutrašnju upotrebu", da nije prvi put da Haradinaj odlazi u Hag i da se vraća kao heroj, a da svi svedoci budu ubijeni.

- Nadam se da je neko od svedoka pretekao i da će ga ovaj put sačuvati. Do sada su ubili desetine ljudi koji su svedočili protiv Ramuša Haradinaja. Bojim se da je nešto drugo u pitanju, da je sve ovo farsa i način da se dijalog odloži, da se prekine, ali da se stavi teret na Srbiju - rekao je Vulin za televiziju Pink.

Dodaje da Haradinaj odlazi da jača svoju poziciju, da se posle izbora vrati kao apsolutni pobednik, te podseća da se na taj način već dva puta vraćao iz Haga.

- Nije problem da Haradinaj dođe iz Haga i da postane premijer, ali je strašan problem da general Lazarević živi u Nišu, da pukovnik Šljivančanin i general Ojdanić budu živi. Šiptari koji su bili u Haškom tribunalu postaju premijeri, ministri, predsednici i to je normalno - naglasio je Vulin.

Foto: Printscreen You Tube

Napominje da je plan zapadanih zemalja bio da pre 2012. godine Kosovo bude priznata država, da se Srbija u potpunosti ukloni sa prostora KiM.

- Kada smo 2012. godine počeli da dolazimo u Brisel na pregovore to nam je jasno predočeno. Od nas se samo tražilo da sprovedemo ono što je potpisao Borko Stefanović, Vuk Jeremić i ono što je dogovorio Boris Tadić - istakao je on.

Dodaje da su se dolaskom Aleksandra Vučića stvari promenile, a da je ovo još jedan pritisak na Srbiju i Vučića i da traže ono što ne mogu da dobiju.

- Krajnji cilj je da nema Srba na KiM. Međutim, uspešni smo u tome da ih sačuvamo, da ih osnažimo, da ne dozvolimo da se oni pomere. Vodimo računa o njihovoj bezbednosti, zdravstvu, obrazovanju, zatim u ekonomskom smislu. Vlada Srbije isplati oko 40.000 raznih davanja na KiM od plata do socijalne pomoći - naveo je on.

Podseća na izjavu predsednika države da Srbija neće dozvoliti ponavljanje akcije "Oluja" i pogrom iz 2004. godine, ali da će učiniti sve da se sačuva mir i stabilnost.

- Srbima je cilj mir i stabilnost, Šiptarima nije i oni hoće sukob u kome će ih NATO ponovo zaštititi. Oni samo to traže, na nama je da to izbegnemo - zaključio je ministar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Meda

pre 4 godine

Istina je da naši iz Srbije ne žele dogovor,tek sada se to vidi,po njihovim komentarima,prvo su svima iz sveta govorili da Haradinaj je prepreka,a sada im i to ne odgovara sto su ga sklonili,odgovara im zarznut status bez dogovora,trebalo bi videti šta se može spasiti i dogovoriti se kompromisno za dobrobit našeg naroda ,a ne da naš narod trpi torturu tamo,sada su digli hajku zašto je Haradinaj podneo ostavku,van pameti,ne znaju šta hoće,smešno i na kraju ćemo izgubiti sve,a ukazuje nam se šansa

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija