• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.07.2019

12:15

VEČNO ZAHVALJUJE JEREMIĆU I ĐILASU ZA NEZAVISNOST KOSOVA! Haradinaj pred odlazak u Hag rekao koji je datum za njega najvažniji!

Politika

VEČNO ZAHVALJUJE JEREMIĆU I ĐILASU ZA NEZAVISNOST KOSOVA! Haradinaj pred odlazak u Hag rekao koji je datum za njega najvažniji!

Podeli vest

Takozvani kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je 22. jul, dan kada Međunarodni sud pravde, 2010. godine, proglasio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom - jedan od najvažnijih datuma za državnost tzv. Kosova

 

Haradinaj je u članku objavljenom na Fejsbuku ocenio da je ta odluka Međunarodnog suda pravde istorijska i da je "potvrdila temelje nezavisnosti, državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", prenosi Telegrafi.

Foto: printscreen

On je ocenio da je slučajnost to što je pre devet godina, dan pre presude MSP-a, pozvan u Hag u drugom sudskom procesu, a da je danas, na devetu godišnjicu, ponovo pozvan u Hag.

Podsetimo, mišljenje Međunarodnog suda pravde koje su "ničim izazvani" pre devet godina zatražili Vuk Jeremić i Boris Tadić, dalo je legalnost "pravu" kosovskih Albanaca na državu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 4 godine

Hvala i Vucicu sto dozvoljava Haradinaju da gradi stambene zgrade u Novom Sadu i Staroj Pazovi

branko1

pre 4 godine

Usranci ,dodelite im bar neku medalju.Ti gov*ari su od vas bar to zaslužili

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija