• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2019

15:25

PUTIN POZVAO VUČIĆA NA JUBILARNU PROSLAVU DANA POBEDE U MOSKVI - GODINU DANA UNAPRED!

Politika

PUTIN POZVAO VUČIĆA NA JUBILARNU PROSLAVU DANA POBEDE U MOSKVI - GODINU DANA UNAPRED!

Podeli vest

Novi ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poziv predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da učestvuje u proslavi 75-godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu u Moskvi, 9. maja sledeće godine

 

Istovremeno, Bocan-Harčenko je istakao da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, uz poštovanje Rezolucije 1244 i međunarodnog prava.

Bocan-Harčenko, koji je danas predao Vučiću akreditivno pismo, preneo je srpskom predsedniku pozdrave Putina i poruku o spremnosti ruskog rukovodstva da nastavi izgradnju odnosa iskrenog poverenja sa srpskim predsednikom.

Takođe, ambasador je istakao i da mu je velika čast i izazov da radi u Srbiji, jer dolazi u zemlju koja ima stabilne odnose strateškog partnerstva sa Rusijom, dok je velika prednost i lični odnos dubokog poverenja između dvojice predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da poziv Putina na godišnjicu Dana pobede nad fašizmom predstavlja ogromnu čast za njega lično, ali i za srpski narod, koji je strahovito patio pod fašističkom čizmom i koji mu se hrabro suprotstavljao sa ruskim i drugim slobodarskim narodima, saopštila je Služba sa saradnju sa medijima predsednika Srbije.

HARČENKO VUČIĆU NA SRPSKOM: Radiću na daljem jačanju saradnje Srbije i Rusije!

Naveo je da je izuzetna čast što je predsednik Putin imenovao upravo Bocan-Harčenka za ambasadora u Srbiji, jer to pokazuje pažnju koju pridaje našoj zemlji.

Vučić je zamolio ruskog ambasadora da prenese pozdrave predsedniku Putinu i istakao da se ponosi dobrim odnosima sa Rusijom, kao i odličnim ličnim odnosima sa predsednikom Putinom, koji je najzaslužniji za sve bolje srpsko-ruske odnose u svim oblastima.

Poželevši Bocan-Harčenku dobrodošlicu i uspeh u diplomatskoj misiji, Vučić je izrazio uverenje da će velikim iskustvom snažno doprineti još čvršćim vezama Srbije i Rusije.

On je rekao da očekuje da dve zemlje iskoriste zamah u jačanju saradnje, koji je donela ovogodišnja poseta predsednika Putina, kroz realizaciju konkretnih projekata u oblasti energetike, saobraćajne infrastrukture i visokih tehnologija.

Predsednik Vučić je sa ambasadorom Bocan-Harčenkom, kao izvanrednim poznavaocem regiona, razgovarao o zastoju dijaloga Beograda i Prištine, kao i o drugim kretanjima na Zapadnom Balkanu, izrazivši zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji i teškog položaja srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Srbija to i zaslužila, mi smo bili na strani pobednika.

Ljube

pre 4 godine

To se zove čast i poštovanje ... Nešto se pitam, da nije Putin pogrešio što je to uradio već sada, obzirom da na proleće imamo izbore? Šta ako Đilas i Jeremić pobede na izborima ? c c c c c

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija